Ennek a pontnak a kezelése 21 betegség esetén hatásos

A pont neve: T1

Meridián:Tüdő meridián

Elhelyezkedése a testen:A váll előtt, a csontos kidudorodás alatt, a kulcscsont váll felöli végénél. Elülső vész (Mu) pont. A has és mellkas elülső felszínén (mikro szinten ezek ujjterületein) található Mu-pontok a szervek elülső bőrkapui. A pontok nyomásérzékenysége a hozzájuk kapcsolódó szervek  megbetegedéseiről tudósítanak.

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjbeggyel végzett gyengéd nyomás 30 másodpercig.

Hatása: mellkasi fájdalmak, mellkasi teltségérzés, asztma, köhögés, tuberkulózis, sípoló légzés, zihálás, nehézlégzés, haspuffadás, tüdőgyulladás, tüdőtályog, bronchitis, ödéma, torokfájás, nyak-, hát-és vállfájdalom, fokozott izzadás, száraz köhögés, dadogás, bűzös vizelet.

Ha a tüdő meridiánban az emésztetlen anyagi, lelki vagy mentális táplálék akadályozott áramlást vagy elzáródásból eredő áramlási hibát okoz, a vezeték lefutása mentén a pszichomentális mérgek lerakódása, összetorlódása megszakítja a megfelelő szöveti anyagcserét, ami fájdalom, görcs formájában jelentkezik.

A bal oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek: érzelgősség, alacsony önbecsülés, érzékcsalódás, félelem a kiszolgáltatottságtól, szeretett személytől eltávolodás miatti ártószándék, hajthatatlanság, haszonlesés, félelem miatti önfeladásig menő alkalmazkodás, tiltott sóvárgás miatti bűntudat, elhanyagoltság miatti szenvedés.

A jobb oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek:belső üresség, elengedés hiánya, kilógás a sorból, főnökkel szembeni elégedetlenség, szellemi elkötelezettség hiánya, elfojtott neheztelés, túlzott félelem az újrakezdéstől, gátlás miatti ellenségkép-teremtés, félelem miatti szélsőséges viselkedés, anyai szeretet hiánya miatti szorongás, esélytelenség miatti szenvedés.

A bal oldali pontnál – a kezelés hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: konfliktusokkal szembenézés, teljes léleknemesítés, nagystílűség, analogikus összefüggések látása.

A jobb oldali pontnál – a kezelés hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: munkakedv, újjáéledés, jellemerő, jó kapcsolatteremtési képesség, szellemi kitartás, intuitív megállapítás, Istennel való bensőséges kapcsolat, teljes korlátlanság.

Kéz energiapontjainak tükröződése

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is. A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így a T1 pont is).

Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.

Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület.

A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját.

A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak.

A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet.

Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.

Masszázstechnika: Az ujjhegy vagy az ujjbegy ritmikus nyomása és felengedése az adott ponton (nyomó masszázs).

A kezelés időtartama: 30 másodperc.

betöltés...