A nagymamát nem lehet visszatartani, akkor is Hitlerre emeli poharát

Néhány napja került fel a Facebookra, és máris 700.000 megtekintés felett van az a videó, amelyen egy idős asszony (talán születésnapi összejövetelen) emeli poharát, és az asztalnál ülők nagy meglepetésére így szól: “Heil Hitler”.

Később aztán a mellette ülő férfi a fülébe súgja, hogy “ohne Hitler”, tehát “Hitler nélkül” próbálja meg (talán a videófelvételen nem szerették volna, ha így hangzana el), de ez sem tartja vissza a valószínűleg a ’30-as és ’40-es évekre is még nosztalgiával emlékező nagyit.

Közzétette: Thomas Preusse – 2016. január 8.

A felvétel feltehetően Németországban készült, ahol egyébként pillanatok alatt elkapkodták a Mein Kampf kritikai kiadását, amely január 8-án jelent meg, és már nem lehet kapni. Adolf Hitler könyvére 15 ezer előrendelés érkezett, annak ellenére, hogy darabja 59 euróba került. A kiadó müncheni Kortárs Történelmi Intézet igazgatója szerint a három éven át gondozott, szakértői kommentárokkal ellátott bővített kiadás “eloszlatja a könyvet kiadó mítoszt”, mások szerint azonban a migránsválság eluralkodásának idején a könyv felerősítheti a nemzetiszocializmus iránti vonzódást.

betöltés...