Vége az izommániának: az aputest az új módi

Vége a kigyúrt izmok őrületének, trend lett az átlagos férfitest.

Vissza a gyökerekhez! Leonardo DiCaprio a prototípusa annak a férfitestnek, amely hódító útjára indult. Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt ka­pott a kigyúrt, szálkásan izmos férfialak, de egyre több felmérés azt mutatja, hogy a nők több­sége az „aputestre” bukik.

Leonardo DiCaprio az új férfitest­ideál prototípusa

Hogy milyen ez pontosan? Messze áll a kigyúrt alaktól, olyan férfi, aki nem azt számolja, mennyi fehérjét evett meg aznap, hanem aki szívesen befal egy nagy tányér pörköltet is galuskával.

Kembe Sorel szerint a normál életet élők mind aputestűek.

– Az aputestűek általában családot tartanak el, élik a hétköznapi életüket, de időt fordítanak arra is, hogy sportoljanak. Fontos, hogy a felek elfogadják egymást, de azért használjuk ki a lehetőségeket arra, hogy jobbak legyünk – mondta a színész.

Az aputestűek általában családot tartanak el, de azért sportolhatnak is – véli Sorel

Hevesi Kriszta sze­xuálpszichológus szerint az új divat földobja a párok szexuális életét:

– Ez arról szól, hogy rántsuk vissza a realitásba az ösztönöket. Két fontos üzenete van az aputestkultusznak. Az egyik, hogy vágyakozzunk a sajátunk iránt, amit otthon találunk, ne irreális testek után, amiket csak dezodorreklámokból ismerünk. Arra hívja fel a figyelmet, hogy az aputestűek igazi férfiak, akiknek so­kat köszönhetünk. A másik, hogy az erősebbik nem is fogadja el a hétköznapi nőket. Ők se akarjanak a testükkel foglalkozó hölgyek után sóvárogni. Ne emeljenek piedesztálra olyan idomokat, amelyeket egy hétköznapi, dolgozó és családról gondoskodó felnőtt nő nem tud megvalósítani. Egyszóval ne legyenek irreális elvárásaink, szeressük egymást úgy, ahogyan vagyunk.

Győzi így kiment a divatból

A lényeg a sukárság! – vallja Győzike, aki egész életében a felesleges kilóival küzdött. A showman többször próbálta formába hozni magát az edzőteremben, de kitartás híján nem ment le a pocakja, így aztán plasztikai sebészhez fordult azért, hogy izmosnak tűnő testet varázsoljanak neki. Győzike több zsírleszíváson esett át, plasztikázták a mellét, és azt beszélik, gyomorgyűrűt is kapott. Mire elérte a várt hatást, addigra fordult a világ, a roma életművésznek szembesülnie kell azzal, hogy a sok beavatkozás ellenére kiment a divatból!

betöltés...