Rendszeresen szódabikarbónát öntött a fürdő vizébe! Nem hiszed el, mi történt vele!

A legtöbben tisztában vannak azzal a ténnyel, miért érdemes szódabikarbónát tartani a házban, akár a konyháról, akár a takarításról, vagy az egészségről van szó. Ha szódabikarbónás vízben fürdünk igazi csodákat tehetünk a testünkkel és a szervezetünkkel egyaránt!

szódabikarbóna és a víz együtt segítséget nyújt a bőrproblémákkal szemben, valamint segíthet enyhíteni a fájdalmakat is. Igazi gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, ha a fürdővízhez keverjük.

Ismerjük meg ezeket:

  • a tusfürdőhöz keverve kiváló bőrhámlasztó tulajdonságot érhetünk el, bőrünk sima és bársonyos tapintású lesz
  • segít rugalmasság és feszesség tenni a bőrt
  • gyerekek számára, akik pelenka kiütéstől szenvednek, tökéletes orvosságként szolgál
  • a samponba keverve hihetetlen módon tisztítja a hajat,fertőtleníti a hajhagymákat és erősíti a gyökereket
  • enyhíti a bőr viszketését, az égési sérüléseket és fertőtlenít
  • tökéletes méregtelenítő

Íme néhány felhasználási tipp:

Csak szódabikarbóna

A meleg vízbe helyezett szódabikarbóna gyógyítja a gyulladásokat kívül-belül, ápolja a bőrt. Bebizonyított tény, hogy a gombás fertőzéseket, az aranyeret és más hasonló betegségeteket hatékonyan kezel.

Szódabikarbóna és tengeri só

A tengeri só évszázadok óta ismert gyógyító termék. Egyenlő arányban keverjük össze a szódabikarbónával és adjuk a meleg fürdővízhez. 20-30 percig áztassuk benne magunkat.

Szódabikarbóna, Epsom-só és illóolajok

Ez egy hihetetlen egyszerű, kényelmes és természetes módja annak, hogy méregtelenítsük a szervezetünket és megszabaduljunk a káros vegyi anyagoktól,amiket az élelmiszerek és a kozmetikai termékek által viszünk be. Az illóolajokkal még inkább ellazíthatjuk a testünket, igazi 2 az 1-ben hatást érhetünk el.

Szódabikarbóna, Epsom-só, gyömbér és aromaterápiás olaj

Egy valódi gyógyító és méregtelenítés az örömmel kombinálva. Adjuk az Epsom-sót a meleg fürdővízhez, kavarjuk fel, hogy feloldódjon, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát. Kevés őrölt gyömbérrel (kb. egy evőkanálnyi) fokozzuk a hatást. Az aromaterápiás illóolaj pedig segít ellazulni. A gyömbér miatt enyhe melegséget érezhetünk, ezért az egy evőkanálnyi adagot a fürdővizünk arányában adjuk hozzá.

Figyelem!

A szódabikarbónás fürdő gyengéd lehet, természetes és hatékony módon hat a betegségekkel szemben, különösen az izom- és ízületi fájdalomra fejti ki jótékony hatását. Bizonyos dolgokra azonban oda kell figyelni:

  • cukorbetegek, magas vérnyomásban szenvedők kérjék ki orvosuk tanácsát
  • gyógyszer szedés, alkoholos befolyásoltság ideje alatt ne fürödjünk fürdőkádban, nagy az esély az elalvásra, ami fulladáshoz vezethet
  • mindig a bőrnek biztonságos hőmérsékletű vizet válasszunk
  • ha szédülést vagy erős szívverést tapasztalunk (a túlzott meleg víz és a gőz miatt), hideg vízzel hűtsük a vizet
betöltés...