Emlékszik még az Army of Loversre? Mutatjuk, mi van velük 25 év elteltével

Ha ön tizenéves vagy idősebb volt a ’90-es évek elején, akkor valószínűleg szembejött egyszer-kétszer annak idején az Army of Lovers. Ha pedig az Army of Lovers szembejön, azt az ember többet tuti nem felejti el. Egy generációban hagyott maradandó nyomot ennek a svéd együttesnek a Crucified című, feltartóztathatatlanul fülbemászó száma és még inkább az ahhoz tartozó őrült és frivol videóklip.

És természetesen nem hagyhatjuk ki a második slágert sem, ami az Obsession címet viseli, és aminek annak idején Rebecca De Ruvo minden reggel örömmel konferálta be a klipjét az Awake on the Wild Side című műsorban az MTV-n.

Sajnos azonban az Obsession sikerei után a Ride the Bullet című dallal megindultak lefelé a lejtőn. La Camilla, az egzotikus szépségű énekesnő elhagyta az együttest, jött helyette egy szőke arisztokrata, aztán meg még egy énekesnő negyediknek. Ezzel a felállással is volt egy-két kisebb sikerük, de ettől még az Army of Lovers aranykorszaka az eredeti hármas felállás korszaka volt, 1991-ben, azaz pontosan 25 évvel ezelőtt. Mutatunk róluk néhány fotót, aztán nézzük, mi történt velük azóta!

Alexander Bard

A leghíresebb hármójuk közül az 1991-ben még szőke és bajuszos Alexander Bard maradt, aki az Army of Lovers előtt állítólag egy ideig Hollandiában szexmunkásként is dolgozott. Hát ő most már kopasz és szakállas. Az elmúlt 25 évben valószínűleg egy olyan pillanat nem volt, amikor úgy érezte, hogy egy kicsit esetleg vissza kéne venni, ez derül ki az Indexnek adott 2008-as, filozofikus hangvételű interjújából is.

Az Army of Lovers után két zenei projekttel ért el egész szép sikereket, ezek voltak az Alcazar és a Bodies Without Organs, bár Bard egyik együttesben sem volt frontember. És Svédországban már csak azért is ismeri mindenki, mert zsűritag az ottani legnépszerűbb könnyűzenei tehetségkutatóban, a Swedish Idolban. [Egyébként elismert zeneipari tekintély, Magyarországon is tartott már konferencián előadást – a szerk.] A Twitterét azoknak ajánljuk, akik szeretik a merész politikai agymenéseket, a legfrissebb sajtófotót róla alább találja. Alexander Bard 55 éves.

La Camilla

La Camilla már 1985 óta dolgozott együtt a későbbi Army of Lovers tagjaival, de sajnos 1991-ben összevesztek, és a nigériai-svéd származású modell-énekesnő távozott az együttesből, Bardék pedig újra felvették leghíresebb számaikat-klipjeiket La Camilla helyett az új énekesnővel.

La Camilla számára a szólókarrier azonban nem hozta meg a várt gyümölcsöket, úgyhogy többször is visszament a véglegesen soha fel nem oszló Army of Loversbe, egyszer 1995-ben, aztán 2000-ben és legutóbbi, 2013-as összeállásukkor is egy időre. De ezen kívül semmi. Ha ön nem követi a svéd bulvárlapokat, vagy legalább La Camilla ritkán frissülő Facebookját, akkor őt valószínűleg 1991. óta nem látta. Hát most valahogy így néz ki.

Vagy szemüveggel így. La Camilla 51 éves.

Jean-Pierre Barda

Az egyszerre markánsan férfias és kacéran nőies megjelenésű Jean-Pierre Barda azonban tiszteletre méltóan szorgalmas az Instagramon, szóval róla annyi új fotót nézegethetnek a rajongók a mai napig, amennyit csak akarnak. Itt van például egy, amin éppen egy fellépésre készül és büszkén mutatja, milyen jó karban van 51 évesen is.

View this post on Instagram

Almost there… #armyoflovers #jeanpierrebarda

A post shared by JeanPierreBarda (@jeanpierrebarda) on

Barda egyébként Párizsban született francia-algériai zsidó családba, de a család nem sokkal később Svédországba költözött, ezért Barda Skandináviában nőtt fel. Tavaly azonban Izraelbe tette át a székhelyét, amit az alábbi fotóval ünnepelt.

Amikor Barda éppen nem az Army of Lovers tagjaként adja elő magát, akkor fordászként és sminkesként dolgozik, úgy tűnik, más zenei projektben érdemben nem vett részt azon kívül, hogy írt egy számot Alexander Bard egyik fent említett együttesének, a Bodies Without Organsnek.

Az alábbi képpel búcsúzunk, ami azt mutatja, hogy néz ki most az Army of Lovers együttes, La Camilla helyett Dominika Peczynskivel.

betöltés...