Kiderült, melyik a 8 legstresszesebb munka: sejtetted, hogy ez lesz az első?

Teljesen mindegy, hogy mit dolgozol, biztos, hogy akadnak olyan napok a munkahelyeden, amikor te is nagyon stresszes feladatot fogsz ki. Ez természetes része az életnek, de vajon az átlaghoz képest mennyire feszült a munkád? Most egy listából kiderült, melyek a leginkább stresszes munkahelyek, ez alapján pedig megállapíthatod, a tiéd hol helyezkedik el!

A 8. legstresszesebb: rendőrség, tűzoltóság, mentő diszpécser

Amikor baj történik, és telefonon segítséget kérsz, egy diszpécser veszi fel az adataidat, és továbbítja a problémát a megfelelő egységnek. Ez a munka óriási stresszel jár, hiszen egyetlen apró hiba is életeket veszélyeztethet. Mégis, a telefonos diszpécsernek muszáj a legnehezebb helyzetben is nyugodtnak maradnia, így ez a munkakör egyáltalán nem egyszerű számukra!

A 7. legstresszesebb: orvosi és klinikai labortechnikusok

Te is voltál már valószínűleg laborvizsgálaton, amikor például vért vettek tőled, hogy kivizsgálják, milyen az egészségi állapotod. Mi az ezt követő folyamatokból nem sokat látunk, pedig valójában nagyon komplex munka követi ezt, ami igencsak stresszes az ott dolgozóknak. A legtöbb laborban éjszaka is van műszak, hiszen előfordul, hogy egyes leletekre már kora reggel szükségük van az orvosoknak.

A 6. legstresszesebb munka: Bányászati gépkezelő

Bányászként mindig is nagyon nehéz volt dolgozni, hiszen a veszélyes munkahelyi körülmények óriási stressznek tették ki a dolgozókat, arról nem is beszélve, hogy egy baleset sok esetben végzetes lehetett. Ma már egy kicsit talán egyszerűbb a helyzet, de ettől még egy bányászati gépkezelő munkája ugyancsak nagyon stresszes!

A 5. legstresszesebb: Altatóorvos

Az orvosi területen szinte minden munka nagyon stresszes, hiszen emberéletekről van szó, ám az ötödik helyre az altatóorvos került fel. Nagyon fontos szerepet tölt be ez a személy a műtétek során, hiszen egyetlen elszámolás ahhoz vezethet, hogy a beteg felébred az operáció kellős közepén.

A 4. legstresszesebb: Vezető felügyelő

A tévében láthattad, milyen nehéz feladatuk van azoknak a felügyelőknek, akik a legdurvább, sok esetben sokkoló esetek után nyomoznak. Magyarországon ez ritkább, Amerikában viszont annál gyakoribb; ők azok, akik felügyelik a többiek munkáját, és meghozzák a legnehezebb döntéseket.

Az 3. legstresszesebb: Büntetés-végrehajtási őr

Az ő dolguk, hogy felügyeljék és fenn tartsák a belső rendet a különböző intézményekben, őrzik a fogvatartottakat, és közreműködnek a nevelésükben. Nem kis odafigyelést és felelősséget jelent egy ilyen munkakör betöltése!

A 2. legstresszesebb: Mentő orvos, ápoló és tiszt

Az egyik legstresszesebb munkát azok az emberek végzik el, akik megpróbálják felvenni a harcot az idővel, és minél előbb ott teremni, ahol baj van. A sérülteket nagyon gyorsan kell ellátniuk, rengeteg komoly döntést kell meghozniuk, így nem csoda, hogy sok stresszel jár a munkájuk.

Az 1. legstresszesebb: Büntetés-végrehajtási tiszt

A lista élén a büntetés-végrehajtási tiszti munkakör végzett. Lelkileg kimondottan megterhelő lehet ez a pozíció, amely nagy hivatástudatot és fegyelmet igényel. A felelősség nagy, és ez nem éppen az a munka, amiből délután 4-kor felállsz, és hazamész.

betöltés...