Évi már a gyermekeit sem ismeri fel. Egy másik világban él…

Az első, 2002-es Big Brother győzteséről, a sajnos ez évek során egyre rosszabb állapotba került Párkányi Éváról azóta is rendszeresen mindenféléket írnak a lapok. De sajnos ezen hírek jó része köszönő viszonyban sincs a valósággal – legalábbis ezt állítja az apai nagymamája.

– Annyi valótlanságot olvastam már az elmúlt tíz évben az unokámról, hogy az emberek azt el sem tudnák képzelni! Legutoljára például azt, hogy szerelmes meg hogy férjhez megy… Ha az újságíró látta volna, milyen állapotban van az unokám, nem írt volna ilyet le! Szegény lány súlyos beteg, nem is értem, miért nem hagyják végre békén!

Még hogy férjhez menne… Gyakran azt sem tudja, hogy ki ő valójában, nemhogy ilyen döntéseket hozzon! A pszichiátrián vigyáznak rá, nem engednek a közelébe újságírókat, fotósokat. Ezért aztán kitalálnak az unokámról mindenféle valótlanságot, és mellé tesznek évekkel ezelőtt készült fotókat.

De felesleges is lenne odamenniük a pszichiátriára, mert Évikém gyakran azt sem tudja, hogy mit beszél! Értsék meg végre: az unokám beteg, ő már évek óta egy másik világban él! A legtöbbször maga elé meredve csak ül, és nem reagál dolgokra. Még nekem sem válaszol, amikor kérdezem.

Nem emlékszik a kisfiára, gyakran még a családtagjait sem ismeri meg. Az állapota már hónapok óta ilyen, nincsen semmi javulás. Sajnos esély sincs arra, hogy ő még valaha normális életet éljen, szerelmes legyen, férjhez menjen… – fűzi hozzá összetörten a nagymamája

betöltés...