30 évig csak tojást és sült krumplit evett ez a nő, így néz ki most

6 éves korában kezdődött a baj.

30 éven keresztül csak tojást és sült krumplit evett

A 37 éves Katey Loughran 6 éves kora óta nem evett mást, csak sült krumplit és tojást – írja a DailyMail. Még a saját esküvőjén is ragaszkodott a szokásos fogásaihoz, pedig a vendégek körülötte finomabbnál finomabb falatok közül válogattak.

Végül hipnoterápia segítségével tudott változtatni az életmódján, és megismerkedni más ételekkel is. Ma már brokkolit és két babfélét is falatozik, ami hatalmas eredménynek számít.

Katey egyébként szelektív étkezési zavarban szenved, amiről még mindig nem sikerült eldönteni, hogy testi bajként vagy mentális betegségként kezeljék. Ahogy azt sem, hogy pontosan mi okozza.

Lényege, hogy az érintett nagyon kevés ételt hajlandó megenni, gyakran úgy válogat, hogy csak a világos színű fogásokat – például a csirkemellet vagy a sült krumplit – szereti. Szakemberek szerint ez a viselkedésmód könnyen vezethet később kényszerességhez.

Nővére miatt szokott rá az egyoldalú táplálkozásra

A kétgyerekes édesanya elmondta, hogy nővére étkezési szokásait próbálta másolni, azért állt rá a tojásra és a sült krumplira. Míg azonban a testvére szépen lassan kinőtt ebből, addig Katey képtelen volt változtatni: ha valaki megkínálta bármilyen más étellel, pánikrohamot kapott. A szülei rengeteg orvoshoz és dietetikushoz vitték el, de senki sem tudott segíteni rajta, úgyhogy kénytelen volt “megbarátkozni” a problémájával.

A szelektív étkezési zavar azonban rányomta a bélyegét a mindennapjaira. Az összes olyan helyzettől, ahol mások előtt kellett ennie, iszonyú idegesség tört rá. Nem tudott elmenni a családdal vacsorázni, nem tehetett eleget a baráti meghívásoknak, mert folyamatosan azért aggódott, mi kerül a tányérjára. Míg a gyerekei, a 16 éves Cameron és a 11 éves Charlie kicsik voltak, külön asztalnál evett, mert félt, hogy a lurkók átveszik az ő rossz szokását.

Katey férje, David nagyon küzdött, hogy a nő elfogadjon másmilyen ételeket is, ám minden kísérlete kudarcba fulladt. Végül elhatározta, elviszi feleségét egy hipnoterapeutához, egy bizonyos David Kilmurry-hoz, aki végül sikerrel járt: a módszer segítségével Katey bővíteni tudta az étrendjét. Mint mondja, azóta teljesen megváltozott az élete, bár még mindig furcsa neki, hogy más ételek is a szájába kerülhetnek.

betöltés...