Emlékszel még C. C. Catchre? Így néz ki a ma 53 éves énekesnő!

A Modern Talkingból közismert Dieter Bohlen révén, C.C. Catch, egyik percről a másikra elsöprő népszerűségre tett szert. Azonban amilyen hamar csillaggá lett a zenei palettán, pont olyan nagy hirtelenséggel tűnt el az énekesnő a zeneipar területéről.

Emlékszünk a holland származású, lázadó szellemű C.C. Catch-re, akinek dalaitól voltak hangosak a 80-as évek diszkói? Egy jó ideje már nem hallani semmit róla, pedig még jó néhány kortársa ma is aktívan tevékenykedik a zeneipar területén.

A szépséges Caroline Catherine Müller 1985-ben debütált, az I Can Lose My Heart Tonight című dalával, igazi sikereket akkor ért el, amikor belevágott a Modern Talkingból közismert Dieter Bohlennel való közös munkába. Ő szerezte az énekesnő Cause You Are Young és a Strangers By Night című dalait, melyekkel C.C. Catch egy csapásra lett Európa üdvöskéje.

Ők ketten 1989-ig dolgoztak együtt, négy albumot adtak ki, sorra döntötték meg az európai toplistákat. Kettőjük barátsága és közös munkája akkor szakadt meg, amikor C.C. Catch is szeretett volna részt venni a dalok szerzésében. Dieternek nem tetszett C.C. Catch ezen gondolata, és ez arra sarkallta az énekesnőt, hogy megszakítsa együttműködését a BMG lemezkiadóval. A köztük lévő botrányt követően az énekesnő kénytelen volt jogi útra terelni az ügyet, azért, hogy megmaradhasson az addigra már világszerte közismertté vált színpadi neve, a C.C. Catch, mely szintén a Dieter találmánya volt.

1989-ben C.C. Catch kiadta új albumát, Hear What I Say címmel, melyen már saját szerzeményei szerepeltek. Ennek az albumnak kétszeres sikere volt az előzőekhez képest, és ez által Caroline bebizonyíthatta valódi tehetségét és azt, hogy önerőből is képes helytállni a zenei pályán.

A siker után az énekesnő a szünet mellett döntött, mely tíz évig tartott. Ez idő alatt Londonba költözött férjével együtt, aki jógát oktatott.

„Ezt a tíz esztendőt önmagamnak szenteltem. Az elején csak egy kis pihenésre vágytam, majd a férjemnek köszönhetően beleszerettem a jógába és más hasonló meditációs formákba. Idővel verseket is írtam és sokat rajzoltam. Az emberek sokszor meg is kérdezték tőlem: „Caroline, mi szerettél volna lenni az életben, ha nem az énekesi pályát választod?” Akkoriban csak a zenének éltem, el sem tudtam volna képzelni az életem a zene nélkül. De most úgy gondolom, talán művész szerettem volna lenni.”- nyilatkozta C.C. Catch egy orosz lapnak adott interjúban.

Az énekesnő visszatérése a zeneipar berkeibe a 2000-es évek elejére tehető, ekkor tartotta meg koncertturnéit Németországban, Belgiumban és Hollandiában.  Ugyanekkor elkészített néhány remixet is a régi slágereiből, de sajnos ezeknek már közel sem volt akkora sikerük.

Ami C.C. Catch kapcsolatát illeti a Modern Talkinggal, az énekesnő egy interjúban azt nyilatkozta, hogy megmaradt a barátság közte és Thomas Anders között, ugyanakkor kerülte a beszélgetést a Dieter Bohlennel való kapcsolatáról. Az Another Night In Nashville című dala 2014-ben látott napvilágot, ez a Chris Normannal való közös munka eredménye volt.

Jelenleg az énekesnő 52 éves és koncertjei alkalmával továbbra is azokat a dalokat énekli, amelyek meghozták számára a sikereket a 80-as években.

betöltés...