Ez a reggeli védelmet nyújt a rákos betegségekkel szemben és a fölösleges kilóktól is megszabadít!

Ha félünk felállni a mérlegre, mert úgy gondoljuk, hogy jó pár kilóval nehezebbek vagyunk, mint amennyik ezelőtt pár éve voltunk, akkor érdemes beiktatni étrendünkbe a következő receptet. Ha ezen finom és egészséges reggelivel indítjuk a napot, nemcsak fogyhatunk, hanem az egyre gyakrabban előforduló vastagbélrák kockázatát is csökkenthetjük. A finomság negyed óra alatt elkészül, így érdemes ennyi időt áldozni az egészségünkre, és a karcsúbb idomok elérésére.

teltségérzetet okoz

A zabpehely rostokban gazdag, így ha ezt eszünk reggelire, akkor órákig nem fogunk ételre gondolni, mivel úgy érezzük, hogy tele a gyomrunk. Igen, a zabpehely teltségérzetet okoz. Ugyanakkor a rostok serkentik az emésztést, és ezáltal a fogyás is beindul.

Szabályozza a koleszterinszintet

Ez is a sok rostnak köszönhető, így azoknak is kifejezetten ajánlott ez a reggeli, akinken gondjuk van a koleszterinjükkel.

Szabályozza a vérnyomást

A vegetális rostok miatt a megemelkedett vérnyomást is képes csökkenteni a zabpelyhes reggeli.

Véd a ráktól

A gabonapelyhek többsége rákellenes hatóanyagokat tartalmaz, főként a vastagbélrák megelőzésében segítenek, de a mell-, a petefészek-, és a prosztatarák ellen is védelmet nyújt.

Zabpelyhes, banános, fahéjas reggeli

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 felszeletelt banán
  • 1 evőkanál méz
  • ½ bögre tej
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • pár összezúzott dióbél

Elkészítés:

A zabpelyhet tegyük bele a tejbe, és hagyjuk 10–20 percig ázni. Ezután keverjük hozzá a mézet, majd tegyük bele a banánt, a diót. Miután ezt is elkevertük, a végén adjuk hozzá a fahéjat. Ha egy héten legalább 3 alkalommal csak ezt fogyasztjuk reggelire, hamarosan kevesebbet fog mutatni a mérleg nyelve, és a daganatok kialakulásának is kisebb lesz az esélye.

betöltés...