Ügyet sem vetettek rá, amikor látták, hogy lerobbant az autója. Figyeljétek csak ki állt meg neki segíteni…

Ebben a rohanó és pénz orientált világban, gyakran elfeledkezünk a legfontosabb dologról: embernek lenni. Sokszor suhanunk át embertársaink problémái felett, mindenki nap mint nap túlélési harcot folytat, és bizony, úgy gondoljuk, nincsen időnk a körülöttünk levőket pátyolgatni. Próbáljuk ki, mennyivel jobb lesz egy olyan napunk, ha két percre is, de megállunk, meghallgatjuk és segítünk annak, akinek igazán szüksége van ránk.

A YouTube csatornán a TV Hammy egy társadalmi kísérletet végzett, azzal kapcsolatban, hogy mennyire segítőkészek az emberek. Az eredmény, köztünk legyen szólva, kissé elszomorító. Ryan, a kísérlet végrahajtója gumidefektet színlelt, és több mint két órán keresztül állt az út szélén, arra várva, hogy majd segít neki valaki. Kétségbeesett volt és fázott, de senki nem igyekezett megállni. Azonban egyszer csoda történt, lehúzott mögé egy nagy fekete autó, és Ryan élete egyik legmeghatározóbb személyével, Eric-kel ismerkedett meg.

Eric bár megállt, de konkrét fizikai segítséget nem sokat tudott nyújtani, ugyanis nagyon le volt gyengülve. Elmesélte, hogy leégett a háza, mindenét elveszítette, ő pedig a tűz következtében megsérült, 26 napig feküdt kómában. Ryan közben kicserélte a kereket, majd együtt indultak tovább, hogy Ericnek a jó szívéért cserébe megvásárolja a régóta áhított PlayStation legújabb verzióját.

Láthatjuk, néha, aki segítségünkre siet, sokszor még nagyobb segítségre szorulna. Aki átesett már valami tragédián tudja igazán, hogy milyen dolog másnak segíteni.

betöltés...