Magyar munkavállalókat is tárt karokkal vár ez a mesés új-zélandi kisváros!

Egy új-zél­andi kis­vá­ros­ban túl sok a munka, vi­szont kevés a lakos, a dol­gos kéz. A pol­gár­mes­ter mun­ka­erő-to­bor­zási kam­pányba kez­dett az idilli he­lyen.

Amíg sok ország folyamatosan küzd a munkanélküli ráta leszorításával, addig az új-zélandi Kitangatában épp ellenkezőleg: túl sok a munkahely, rengeteg megfizethető lakással rendelkeznek, viszont nincs elég ember.

A kerületi polgármester, Bryan Cadogan becslései szerint Kitangata városában több mint 1000 munkahely megüresedett. A kisvárosban viszont csak 800 ember él, így munkaerő-toborzó kampányba kezdett, hogy új lakókat vonzzanak a csodás településre.

Az üdvözlőcsomag a következő: egy nagy családi ház kerttel és mintegy 148 ezer eurós fizetés. Amellett, hogy garantált a munka, házat és földet kínálnak mellé, így a lakhatás is könnyen megoldva.

A városatya szerint ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy a gazdaságilag kifulladt családok áttelepüljenek egyik városból vagy akár országból a másikba.

A polgármester szerint a családok legnagyobb értéke az otthon – és persze ennek megteremtése okozza a legtöbb fejtörést is.

„A mienk egy olyan régimódi közösség ahol nem zárjuk be a házakat, a gyerekek szabadon, biztonságban játszhatnak. Munkahelyünk és házunk akad, emberünk viszont nincs elég. Azt szeretnénk, hogy ez a város ismét élénk legyen és mi tárt karokkal fogadjuk az új lakókat.”

Ki tudna ellenállni egy ilyen meghívásnak?

Forrás: playgroundmag.net

betöltés...