Mutasd, hol fáj, megmondjuk, mi okozza!

Sokan küzdenek valamilyen fájdalommal szinte minden nap. Ez lehet egy kisebb hát- vagy derékfájás, de lehet egy komoly migrén is. Az, hogy éppen mid fáj, különböző érzelmi okokra vezethető vissza.

Ha az embereket megkérdezzünk arról, milyen az élet, többségük azt válaszolja: nehéz. Míg néhányan képesek kezelni a mindennapi stresszt és fájdalmat, addig mások megküzdenek vele.

Amit sokan nem tudnak, hogy minden betegség és fájdalom érzelmi stresszt jelez. A fizikai fájdalom ugyanis csak egy jel, így tiltakozik a szerezet, így üzen, hogy valami nincs rendben.

Különböző fájdalmak és érzelmi üzenetük

Ha migréned vagy más típusú fejfájásod van, több mint valószínű, hogy stresszelsz. A fejfájás kezelésének egyik legjobb módja, hogy minden nap szánsz magadra egy kis időt, hogy kikapcsolódhass, hogy ne az aktuális problémán járjon az agyad.

A bent tartott pozitív vagy negatív érzelmek, a ki nem mondott indulatok látszólag jól kendőzhetők. Az elfojtott, meg nem élt érzelmek azonban a mélyben tovább munkálnak, és nemcsak álmaidban, de például migrén formájában is visszatérhetnek hozzád.

A nyaki fájdalom azt jelzi, hogy nem bocsátottál meg valamit – vagy másnak, vagy saját magadnak. Ahhoz hogy megszűnjön ez a fájdalom, először el kell engedni a problémát és meg kell bocsátani.
Mivel a torok a nyakban helyezkedik el, ha nehezedre esik bizonyos dolgok lenyelése, ám ezt mégis meg kell tenned, feszültséget, fájdalmat érezhetsz ezen a területen.

Mivel itt található a kommunikáció energiaközpontja, lehet, hogy gyakran kényszerülsz olyan szavak kimondására, melyekkel nem értesz egyet.

Ha a vállad fáj, jellemzően nagy érzelmi terhelésnek vagy kitéve. Hogy enyhíthesd a fájdalmat, fontold meg az érzelmi elosztást a szeretteid körében, hozd egyenesbe a mérleget.

A felső hátfájás gyakori oka a kevés kívülről jövő érzelmi behatás. Ha magányosnak érzed magad, tegyél ellene. Keress meg néhány barátot, vagy kezdj el újra randizgatni. Ne csak keresd, kapd is meg a szeretetet!

A begörcsölt hátizmok arra is utalhatnak, hogy bizonyos kérdésekben túlságosan görcsösen ragaszkodsz a saját véleményedhez, álláspontodhoz.

A derékfájás is jelezhet nem megfelelő érzelmi támogatást, de leginkább túlhajszoltságra utal. Emellett az olyan aggasztó dolgok nehezednek ilyenkor szó szerint a derékra, mint a pénzhiány.

A lábfájdalom gyakran a depresszió jele. Ha sok negatív érzés ér, előbb utóbb megfájdul a lábad. Gyógyszerek helyett egy kis boldogsággal orvosold.

A lábfájdalom emellett azt is jelentheti, hogy ellenállsz a változásoknak, úgy érzed, „le vagy bénulva”, és annyira meg vagy ijedve, hogy a legszívesebben a nyakadba vennéd a lábadat. Azt is jelentheti, hogy olyan akadályokkal találtad magad szembe, melyeket el kell távolítanod annak érdekében, hogy tovább tudd folytatni az utadat.

A kézpanaszoknak (ízületi fájdalom) is lehetnek lelki okai. Ha valami baj van a kezünkkel, kérdezzük meg magunktól: Nem adtam, vagy vettem rosszul valamit? Van-e olyan dolog az életemben, amit nem tudok, vagy nem akarok elfogadni? Esetleg bocsánatot kellene kérnem, netán többet (vagy éppen kevesebbet) kéne adnom magamból?

Fontos az érzelmek kezelése

Ha egyszer megtanulod, hogyan kell helyesen kezelni az érzelmeket, akkor valószínűleg drámai változás megy végbe benned. Meglátod, a legtöbb fájdalom már csak egy rossz emlék marad.

betöltés...