Egy hétig élt gyorskaján egy újságíró – A végeredmény őt is sokkolta

A Dialy Mail újságírónője arra volt kíváncsi, mi történik, ha egy teljes hétig csak gyortétteremben étkezik. Kísérlete döbbenetes változást okozott egészségi állapotán.

A híres Supersize Me című dokumentumfilmen felbuzdulva a Daily Mail újságírónője is úgy döntött, a saját bőrén teszteli, mi történik akkor, ha az ember 7 napon át gyorséttermekből szerzett finomságokat eszik.

A 24 éves Phoebe Jackson-Edwards a brit lapon részletezte étrendjét: eszerint nagyjából hamburgerből, sült krumpliból, pizzából, kebabból, szendvicsekből, rántott dolgokból és sok-sok diétás kólából állt a napi tápanyagbevitele.

A fiatal újságírónő leírja, előtte részt vett egy orvosi vizsgálaton, amelynek eredményeit később összevetették az egy hét múlva megismételt diagnózis értékeivel. Phoebe testzsírszázaléka eszerint átlagosan 2 \%-kal emelkedett, a combján azonban megduplázódott, emellett pedig sokszor fáradtságra, kimerültségre panaszkodott, hangulatingadozásai voltak, miközben a haja és a bőre állapota is rengeteget romlott, mindkettő zsírosabbá vált.

betöltés...