Melyik jegy melyik jeggyel illik össze? – Csillagpárok a Földön

Talán az egyik leggyakrabban feltett kérdés az asztrológia irányában az, hogy „hozzám melyik jegy illik?”, esetleg: „igaz-e az, hogy a Kos és a Nyilas passzol a legjobban hozzám, mert én Oroszlán vagyok, és a tűz a tűzzel jól kijön?”. És így tovább, és így tovább.

Jó, ha tudjátok, hogy az egyszerűbb, bulvár jellegű cikkekben csupán a Nap jegyének állását veszik figyelembe, és azt az alapösszefüggést, miszerint minden azonos elemű jegy természeténél fogva összeillik, vagyis a tűz a tűzzel (Kos, Oroszlán, Nyilas), a föld a földdel (Bika, Szűz, Bak), víz a vízzel (Rák, Skorpió, Halak) és a levegő a levegővel (Ikrek, Mérleg, Vízöntő).

Az is igaz továbbá, hogy bizonyos elemek jó hatással vannak egymásra, mint a föld a vízre, a tűz a levegőre, és fordítva – tehát összeillenek.

A jó hírem azonban az, hogy minden jegy minden jeggyel összeillik, a kérdés csupán az, hogy sikerül-e kialakítani egymással egy közös nyelvet. Azért, mert elemileg például egy Bika (föld) és egy Vízöntő (levegő) nem illik össze, nem kell rögtön temetni. Jelentheti azt is, hogy ellenszenvvel, ellenállással indul a kapcsolat, vagy több idő kell, míg megismerik egymást, mire összecsiszolódnak. Ugyanakkor egyik „változat” vagy összeillő kombináció sem garantálja a boldogságot. Horoszkópotok azt is elárulhatja, milyen hangulatjel illik hozzátok!

Az asztrológiai összeillőség azonban itt nem merül ki. Ennél lényegesebb több szempontot kell figyelembe venni és mélyebb összefüggéseket megvizsgálni a születési horoszkópok alapján.

Tapasztalatom az, hogy a Hold jegyek egymáshoz való harmonizálása sokkal fontosabb szempont, mint a Nap jegyeknél, mivel a Hold mutatja meg a hétköznapi hangulatainkat, érzelmi hangoltságunkat.

Ráhangolódás és összeillő életritmus

Ha a két ember Hold jegye egymással harmonizál (pl. tűz-levegő), élhetőbb a kapcsolat, képesek egymás hangulataira ösztönösen ráhangolódni. Ha a Hold jegyek ütik egymást (pl. tűz-víz), jelezheti azt, hogy más az életritmusuk, például az egyik korán kelő, a másik nem, vagy amihez az egyiknek lenne épp kedve, a másiknak nincs.

Az Ikrek vagy a Rák illene jobban hozzám? Csak mert nem tudom eldönteni, melyik lenne a jobb nekem.

Egy asztrológusnak nem dolga ezt eldönteni, de általánosságban a különbségeket elmondhatja: az Ikrek az intellektushoz ragaszkodik, míg a Rák az érzéseihez. Az Ikrek segíthet kapcsolatot teremteni más emberekkel, míg a Rák segíthet kapcsolatot teremteni a saját érzéseiddel. Minden találkozás okkal jön létre, még azok is, amelyek nem kecsegtetnek a tökéletes párkapcsolat reményével.

Az, hogy milyen embereket vonzunk be, hogy milyen találkozásokra, tapasztalásokra van még szükségünk, az nemcsak a horoszkópunktól függ, hanem attól is, hogy hol tartunk a fejlődésünkben, hogyan haladunk a kijelölt utunkon.

Ezért lehet, hogy egy érzékeny Rák fogja tudni segíteni a fejlődésünket, de az is lehet, hogy az Ikrek lazasága kell, hogy kirángasson a merev gondolkodásunkból.

„A születési képletünk egyfajta dokumentum”

Két ember összeillőségét – legalábbis itt a nyugati kultúrkörben – érdemben onnan lehet vizsgálni, amikortól a kapcsolat létrejött. Amíg nincs kapcsolat, nincs mit elemezni sem. A „mi lenne, ha?” kérdésekkel nem érdemes foglalkozni. Az emberi kapcsolatok vizsgálatát szinasztriának hívják, amely az asztrológiának egy olyan ága, amely rendkívül összetett tudást és nagy tapasztalatot kíván meg.

A születési órára, percre és helyre felállított képlet több annál, mint hogy arról beszélgessünk, hogy Kos vagy Oroszlán jegyű vagy. „A születési képletünk egyfajta dokumentum, amely elárulja, milyen döntéseket hoztunk – a lelkünk vagy a felettes énünk – azelőtt, hogy megszülettünk volna jelen életünkre” – állítja Trish MacGregor, aki a szinkronicitásban és más spirituális témákban is igen jártas asztrológus.

Házastársként nem mindig sikerül bevonni a zsánerünket, de ne adjuk fel!

Ha a zsánertípusunkra vagyunk kíváncsiak, nézzük meg, milyen jegyben állt születésünkkor a Mars (férfiak esetében a Vénusz). Például, ha a Mars a Rák jegyében van, akkor azok a Rák jellegű férfiak lesznek ránk a legnagyobb hatással, akik szentimentálisan romantikusak; ha az Oroszlánban, akkor akik nagyvonalúak, szenvedélyesek és magabiztosak. Vagy ha a Mérlegben van, akkor az elegánsak és stílusosak, és bizony itt számít a külső. Házastársként nem mindig sikerül bevonzanunk a zsánerünket, a Nap (férfiak esetében a Hold) helyzete informál arról, hogy milyen az a partner, akivel hosszú távra is tervezhetünk.

Amennyiben nem vagytok képzett asztrológusok, de szeretnétek többet megtudni az összeillőségről, ne a Nap jegyeket vizsgáljátok, hanem a Hold jegyeitek összeillőségét. Ha tudjátok, milyen jegyben van a Holdatok, az abban a jegyben vagy a vele szemben lévő jegyben születettek is jó eséllyel pályáznak, mivel a Hold párja a Nap (a férfi), ezért kettejük találkozása mindig szoros kötelékre utal.

betöltés...