Ezt kell tudnod, ha gyakran fáj a talpad!

A gyakori lábfájdalmak egyik oka egy a sarkat a talppal összekötő ín gyulladása, mely ha nem kezelik komoly egészségügyi gondokhoz vezet. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, ezeket érdemes tudni róla!

Legtöbbször a talp folyamatos, vagy ismétlődő terhelése, vagy túlsúly válthatja ki, de megfigyelhető sportolóknál, terhes nőknél és állómunkát végzőknél is. Az állandó nyomás gyulladást és fájdalmat okoz, melyet ha nem kezelnek állandóvá válik. A legjobb módja, hogy megszabaduljunk tőle, ha megfelelő gyakorlatokkal nyújtjuk és erősítjük ezt az ínt.

Nyújtás:

A sarok fájdalma kezelhető a lábikra nyújtásával. Támaszkodj a talpad elülső felére, mintha lábujjhegyre szeretnél állni és tartsd a lábad ebben a helyzetben fél percig, majd mindkét oldalra ismételd meg háromszor.

Ülő gyakorlatok:

1.       Rakd keresztbe a lábaidat, hogy a bokád a másik térdednél legyen, a nagy lábujjad húzd felfelé, és maradj ebben a pozícióban 15 másodpercig, majd ismételd meg a másik lábaddal is.

2.       Csavarj össze szorosan egy törölközőt, majd tedd a talpad alá, és nyomd lefelé a lábaidat. Segít a talpadnak a megfelelő ív kialakításában és nyújtja is.

3.       Fogyj egy vizes palackot, vagy egy teniszlabdát és tedd a talpad alá, majd görgesd a lábad alatt egy percen keresztül. Nyújtja és ellazítja a gyulladt ínt és megszünteti a fájdalmat.

Forrás: stunningthings.com

betöltés...