Így győzheted le 7 perc alatt a derékfájást!

Derékfájással számtalan ember küzd, és bizony, ha hosszabb ideig elhúzódik, és akadályoz a hétköznapi teendőinkben, tenni kell ellen valamit. Ha nem szeretnénk gyógyszerekkel tömni szervezetünket, próbáljuk ki az alábbi 7 perces tornát.

  1. Feküdjünk a hátunkra a padlón, az egyik lábunk egyenesítsük ki, a másikat pedig húzzuk fel, a felső testünket enyhén emeljük meg. Tartsuk így harminc másodpercig, majd ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábunkkal is.

  2. Üljünk le a földre, és tegyük össze a lábaink. Majd tartsuk a bokánk harminc másodpercig. Tartsunk egy tíz másodperces szünetet, majd ismételjük meg a gyakorlatot újabb harminc másodpercig.

  3. Feküdjünk hátra a padlón, egyik térdünket felhúzva érintsük meg a mellkasunk. Tartsuk így harminc másodpercig, majd ismételjük meg a másik térddel el.

  4. Feküdjünk hátra, egyenesítsük ki a karjaink a vállal párhuzamosan, majd egyik lábunkat keresztezzük a comb tájékán át a másikon. A hátunk közben maradjon egyesen. Tartsuk így fél percig, majd változtassunk irányt.

  5. Feküdjünk hátra, és emeljük fel az egyik lábunk derékszögbe, s a másik helyezzük rá. Maradjunk így fél percig.

  6. Feküdjünk az oldalunkra, és a felső lábunk húzzuk fel a hátunkhoz. Fél perc után ismételjük meg a másik oldalt is.

  7. Álljunk egyenesen, az egyik lábunk tegyük előre, és hajoljunk le. A hátsó láb maradjon egyenes. Tartsuk harminc másodpercig, majd ismételjük meg a másik oldalon.

betöltés...