A legszörnyűbb valóság: szingli lányok a Facebook-on

Nem szeretnék általánosítani, mindig vannak kivételek (persze ők is csak erősítik a szabályt), de mostanában nem tudom figyelmen kívül hagyni, és nem kielemezni az egyedülálló hölgyek ámokfutását legnagyobb közösségi oldalunkon. Bár a világ bármely pontján találkozhatunk ezzel a jelenséggel, górcső alá vettem jó pár debreceni alanyt, akiken keresztül összeszedtem öt tipikus jellemzőt. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb pontnál a te szád is szélesre fog húzódni. Figyelem! A cikk nyomokban öniróniát tartalmaz, a gyengébb idegzetű érintetteknél hisztirohamot válthat ki!

1. Exek, riválisok csekkolása

A depresszió elől a szobádba menekülsz, és az internethez nyúlsz. A sokadik átsírt romantikus film után megmozdul benned a kisördög, és arra ösztönöz, hogy ellenőrizd le az összes exed és vetélytársad profilját. Mivel az önbizalmad a béka fenekét súrolja, ezért a volt barátodat boldogabbnak látod, mint valaha, a riválisaid pedig olyan bombanők, akiknek a nyomukba sem érsz.

De itt még nem ér véget az önkínzás: azonnal megosztod a barátnőiddel a képeket, és addig nem nyugszotok, míg meg nem találjátok a legapróbb hibákat a – szerinted egyébként tökéletes – konkurencián. Ezzel csak a fát vágod magad alatt. Ha a volt kedvesed már másfelé kacsingat, jobb, ha nem követed figyelemmel. Ajánlom a tiltás gombot!

2. Tipikus zenék és idézetek

Az okosak tisztában vannak vele, mit kell gyártaniuk ahhoz, hogy azt a legtöbben megegyék. Gondolok itt különböző tömegcikkekre, mint Oravecz Nóra vagy a Wellhello. Ők pontosan tudják, te és a több tízezer tini min megy keresztül, mit érez, és mit üzenne annak a bizonyos „rohadéknak”. Hihetetlen, ugye? Te pedig egyből beveszed a hülyeséget, és népszerűsíted az agymenésüket, azzal, hogy őket idézgeted. Az már csak hab a tortán, hogy az összes ismerősöd vágja, hogy ejtettek, és szenvedsz, mint a kutya. Viseld büszkén a csalódást, ne teregesd ki a magánéletedet!

3. Fikázó posztok

Eleged van a boldog párokból. Az utcán és az interneten is kísértenek, legyen szó ismerősökről vagy idegenekről. Csak kapkodod a fejed: az egyik lányt eljegyzik, a másik pár összeházasodott, a következő gyermeket vár. Egyszerűen idegesítenek, és ennek rendszeresen hangot is adsz.

Különböző idézetekkel, mémekkel és gondolatokkal próbálod sulykolni a szerelmesekbe, hogy a kapcsolatuk nem őszinte. Ezt gyorsan fejezd be, mert az emberek első gondolata az, hogy féltékeny vagy. Lehet, hogy igazuk van?

4. Beteges lájkvadászat

Unatkozol, szomorú vagy, a magabiztosságod pedig elszállt a szakítás után. Az egyetlen dolog, ami szórakoztat az az, hogy az összes ismerősöd minden posztját lájkolod, akik már rutinszerűen visszanyomják neked a tetsziket, hiszen naponta többször felugrik náluk a kis fül a neveddel. Így generáltál magadnak több száz olyan embert, akik minden bejegyzésedet kedvelik. Micsoda önbizalom-növelő mechanizmus! Ja, nem. Felejtsd el, ez szánalmas!

5. A „miss independent” posztok

Ez az a műfaj, amitől a legnagyobb hátasokat dobom. Felpakolod a szexi pózos, fürdőruhás, mellkidobós, fenékvillantós, combfixes, a lábad kilóg a kádból-szintű képeket. Azt már ki sem fejtem, hogy a fotón szereplő nő és az ő hangulata köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ezek után pedig azt várod, hogy a bárki komoly nőként tekintsen rád, és esetleg udvaroljon? Nem, lányok. A kettő nem egyeztethető össze. Az ilyen megnyilvánulás csupán „vigyen már el valaki” segélykiáltásnak tűnik. Maximum egy potya leszel.

Neked mi a véleményed erről a jelenségről? Tapasztaltad már ezeket a tulajdonságokat a környezetedben? Írd meg nekünk!

betöltés...