Ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni gyömbérteát fogyasztani! – Hoztuk hozzá a receptet is!

A gyömbér a természet egyik legnagyszerűbb ajándéka. Rengeteg egészségvédő hatóanyagot, vitamint, tápanyagot és ásványi sót tartalmaz, amelyekre a szervezetnek mindennap szüksége van.

A gyömbér legcsodásabb hatóanyag hozzájárul a gyulladások csökkenéséhez, helyre rakja az emésztést, és serkenti az immunrendszert is.

A gyömbérnek egyedi íze és illata van, amelyet a különleges természetes illóolajának köszönhetünk. Ez az illóolaj egyben a legértékesebb hatóanyaga is, amely képes elpusztítani a parazitákat, a gombákat, a vírusokat és a baktériumokat.

Emellett csökkenti a fájdalmat, enyhíti az asztmás panaszokat és a keringési rendszerre is nagyszerű hatással van.

A gyömbérből készített tea fogyasztásával szinte teljes mértékben kivédhetjük az őszi, téli vírusok támadásait, rendszeres fogyasztása megvéd az influenzát okozó vírustörzzsel szemben.

Beindítja a vérkeringést is, így ha fázunk, a gyömbértea nagyszerűen kimelegít, javítva a sejtek oxigénellátását.

A gyömbér antioxidánsokban gazdag, amelyek az immunrendszerünket erősítik, és pontosan ennek köszönhető a gyulladáscsökkentő hatása. A gyömbértea rendszeres ívásával megszabadulhatunk a fej- és izomfájásoktól, megelőzhető a meghűlés, a nátha.

Napi egy csésze gyömbérteával jelentősen csökkenthető a stroke veszélye, mivel képes a vérerek falán felhalmozódó zsírréteg eltüntetésére.

A tea elkészítése

Szükségünk lesz:

  • organikus mézre
  • ¼ teáskanál őrölt gyömbérre
  • ¼ őrölt kurkumára
  • kókusztejre
  • 1 bögre vízre

Elkészítés:

A forró vízbe tegyük bele a gyömbér- és kurkuma port. Csökkentsük a tűz erősségét, hagyjuk így főni pár percig. Ezután adjunk hozzá egy kevés kókusztejet, és zárjuk el a tűzet az edény alatt. Már csak a mézet kell belekeverni.

betöltés...