Szétválasztották a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Végrehajtották a világ 59. sikeres szétválasztó műtétjét egy bronxi gyermekkórházban. A tizenhárom hónapos sziámi ikrek sokat vártak a beavatkozásra, hiszen szervezetüknek meg kellett erősödnie egy ilyen komplikált beavatkozáshoz

Sikerült szétválasztani azt a tizenhárom hónapos ikerpárt, akik fejüknél összenőve jöttek a világra. Az operáció után péntek reggel rekonstrukciós műtétre vitték a gyermekeket, hogy koponyájuk végre természetes formát kapjon.

A fejüknél összenőtt kisfiúk különválasztása veszélyes vállalkozás volt, még úgy is, hogy az operációt vezető orvosnak ez volt a hetedik sikeres műtétje összenőtt gyermekeken. A szülőknek elmondták, hogy annak ellenére, hogy a röntgen és az ultrahang felvételek azt mutatják, hogy két kifejlett agyú csöppségről van szó, az agykárosodás rizikóját sajnos nem lehet ilyen beavatkozásoknál kizárni.

A szülőket hajnali háromkor értesítették, hogy a 16 és fél órás műtét sikeres volt. A fiúk édesanyja elmesélte a CNN-nek, hogy nem tudott megszólalni, mikor megkapták a jó hírt. Alig bírta elsuttogni, hogy mennyire hálás, és megvárta, amíg kiment az orvos, csak utána sírta el magát a megkönnyebbüléstől. De nem tudott megnyugodni, hiszen a következő hónapok alatt fog kiderülni, hogy gyermekei rendesen fejlődnek-e, vagy tudnak-e valaha önálló életet élni.

betöltés...