10 olyan trükk, amit minden mobiltelefon használónak tudnia kell

Szinte mindenkinek van már mobil telefonja és el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle. Mindenhová visszük magunkkal de sokszor előfordul, hogy mi sem tudjuk az összes trükköt és funkciót.

A világ gyorsan változik, a fejlődés is felgyorsult. Nem tudjuk, milyen okosságokra képes majd a mobil telefon a jövőben de addig is összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítségével a mobil telefonunkból kihozhatjuk a maximumot.

Geniale tricks nevű oldal sok ilyen tippet ír le, melyet minden okostelefon tulajdonosnak jól jöhet:

1. Képernyőzár 
Elég kényelmetlen, ha valamit elvesztünk, bár sokunkkal előfordult már. Ha például elveszítjük a mobil telefont, akkor a képernyőzár megelőzi azt, hogy megnézhessék kié a telefon vagy megtudhassák milyen telefonszámokat használunk. Ha erre az oldalra ráírjuk a címünket, talán a telefonunk megtalálója visszajuttatja nekünk a készüléket.

2. Gyors feltöltés 
Gyakran előfordul az, hogy éppen sietünk valahová és látjuk, hogy majdnem lemerült a telefonunk. Ha azt szeretnénk, hogy ne kelljen sokat várni, amíg telefonunk feltölt és nem akarunk fölöslegesen idegeskedni emiatt, használjuk ezt a trükköt. Állítsd a telefonodat repülő módba és így telefonod hamarabb fel tudod tölteni. Repülő módban a készülék sokkal kevesebb energiát fogyaszt.

3. Elem kímélő trükk
Kacsold ki azokat az applikációkat, amiket éppen nem használsz. A wifi és a GPS sokszor aránytalanul sok energiát fogyaszt és hamarabb le fog merülni a telefonod. Ha a GPS-re van szükséged, készíts egy képet arról a térképrészletről, amire szükséged van és nem lesz szükséged az applikációra. Majd tedd a telefonod repülő módba.

4. Utazás közbeni telefonfeltöltés 
Ha rájöttél, hogy otthon hagytad telefontöltődet vagy az adaptered, mikor utazol, keress egy tv készüléket vagy más elektronikai eszközt. Sok készülék rendelkezik manapság USB bemenettel és ott feltöltheted a telefonodat.

5. Gyenge a térerő  
Ha nem elég erős  a térerő, akkor tedd a telefonod repülő módba és utána kapcsold ki a repülő módot, ez segíthet.

6. Ha reggel nem tudsz felkelni
Abban az esetben, ha reggel nehezen kelsz fel és a mobilod ébresztője ne elég hangos, tedd a telefont egy pohárba. Ez fel fogja erősíteni az ébresztő hangját de ne felejtsd el kikapcsolni a rezgés funkciót!

7. Praktikus tartó
Meg akarsz nézni egy filmet és közben nem szeretnéd állandóan fogni a telefont? Vedd elő a szemüveged és használd azt tartónak!

8. Titkos hely
El akarsz rakni egy szerelmes levelet? Esetleg pénzt vagy hitelkártyát akarsz magaddal vinni de nem akarod a pénztárcádat cipelni? Tedd a telefontokba!

9. A sötétben
Ki szoktad ejeteni a telefont a sötétben a kezedből? Tegyél a telefon hátuljára egy fluoreszkáló matricát és máris könnyebben megtalálod a sötétben.

10. Vigyázz a feltöltőre
Szedj szét egy golyóstollat, vedd ki belőle a rugót és tedd a telefon feltöltőre, így sokkal tovább megmarad a zsinór rugalmassága.

betöltés...