Tudósok felfedtek a tökéletes férfira jellemző 11 tulajdonságot, amire nem is gondoltunk

A tökéletes férfi, aki izmos, olyan bölcs mint az idősebbek, és olyan bátor mint egy katona, csak az internetes posztokban létezik. Minden nőnek mást jelent a jóképűség, de a tudósok próbálnak rájönni, hogy milyen is az igazi férfiideál képe.
A következő cikkben 11 olyan férfi tulajdonságról olvashattok, melyek a tudósok szerint vonzzák a nőket. Néhányuk valóban igaz lehet, míg mások igen meglepőek.

11. Vastag szemöldök és szögletes áll

Az igazán férfias férfiak fő jellemzői a vastag szemöldök és a szögletes áll. A nők számára akkor tetszenek főként az ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfiak, amikor hosszú távú kapcsolatot keresnek. Reméljük, hogy a cikk elolvasása után a férfiak nem kezdik el befestetni a szemöldöküket, mint a nők.

10. Szakáll

A tudósok egy érdekes kutatás során próbálták meg kideríteni, hogy az arcszőrzet milyen hatással van férfiak jóképűségére. Nőket hívtak meg, hogy osztályozzanak különböző szakállfazonokat viselő férfiakat. A férfiak között volt frissen borotvált, rövid szakállú, körülbelül 10 napos, kicsit sűrűbb szakállú és valóban nagyon sűrű szakállú. A legtöbb nő a harmadik típusú arcszőrzetű férfiakat kedvelte, mivel az érettséggel és a férfiassággal azonosították.

9. Sebhelyek

A tudósok képeket mutattak a nőknek olyan férfiakról, akiknek valamilyen heg van az arcukon és olyan férfiakról is akiknek nincs. Néhány nő azt feltételezte, hogy a sebhelyek valamilyen erőszakos cselekmény következtében keletkeztek (igazság szerint Photoshoppolták). Úgy tűnik, a lőtt sebek vonzóbbak, mint egy biciklis esés miatt keletkezett seb.

8. Félénk mosoly

Ha egy férfi még helyesebbnek szeretne tűnni, csak mosolyogjon félénken. Még jobb, ha egy kis szégyen és méltóság látszik az arcukon. A tudósok szerint ez a magyarázat rá, hogy a nők miért is szeretik a rossz fiúkat. Sőt, azt is bebizonyították, hogy egy nő mosolya rendkívül erőteljes eszköz, miközben egy férfi szívét próbálja ellopni.

7. Kor

Ha egy nőnek egy jóképű férfi és ugyanezen férfi idősebb változata között kellene választania, a másodikat választaná. Az emberek bölcsebbek, magabiztosabbak és függetlenebbek lesznek a korral. Egy férfi kora nem igazán van hatással a termékenységére (az életstílusától függ), épp ezért nincs igazán kockázata, ha egy nő idősebb partnert választ magának. A tudósok ezt nevezik „George Clooney hatásnak”.

6. Takarékosság

Nagyon romantikus, ha eladsz mindenedet csak azért, hogy vehess egy millió virágot, de nem minden nő örül az ilyen cselekedeteknek. A nők inkább azokat a férfiakat kedvelik, akik képesek takarékoskodni. De nem azért, mert akkor biztos sok spórolt pénzük van, hanem a takarékos emberek azt a benyomást keltik, hogy nagy önuralommal bírnak, ez pedig igazán jóképűvé varázsolja őket.

5. Háziállatok

Amikor egy nő kisállattal lát egy férfit, a tudósok szerint biztosan azt gondolják: „ha van háziállata, valószínűleg a gyerekeinkre és rám is tud majd vigyázni.” Épp ezért vonzzák jobban az ilyen férfiak a nőket. Szerintünk ez csak azt mutatja, hogy jó ember.

4. Piros ruhadarabok

Valószínűleg már hallottál róla, de most mégis elismételjük. A tudósok bebizonyították, hogy azok a férfiak, akiken van valamilyen piros ruhadarab, jobban vonzzák a nőket. Egyébként a piros ruhát viselő nőknek is nagyobb esélyük van a férfiaknál.

3. Hangszer

A tudósok egy újabb hasznos vizsgálattal próbáltak meg rájönni, mi is vonzza igazából a nőket. Ugyanaz a férfi próbálta meg elkérni különböző nők telefonszámát más-más szituációkban: egyszer üres volt a keze, majd gitár volt a kezében, végül pedig egy edzőtáska.

A gitáros férfinak a nők 35\%-a adta meg a telefonszámát. Amikor üres volt a keze, a nők 14\%-a válaszolt pozitívan, s az edzőtáskával sétáló férfival mindössze a nők 9\%-a osztotta meg a telefonszámát.

2. Fokhagymaevés utáni testszag

Ezt mi is nagyon nehezen hisszük el, de íme néhány tény. Két csoportra osztották a férfiakat: az első csoport kenyeret és sajtot evett, míg a második kenyeret, sajtot és 12 gramm fokhagymát. Majd megkérték őket, hogy tegyenek vattakorongot a hónaljukra, és ne használjanak dezodort egész nap. A nők ezután megszagolták a vattakorongokat és az igazán meglepő eredmény szerint a „fokhagymás” korongoknak jobb illatuk volt.

1. Humor

Egy bárban ült néhány srác (színészek) és egy átlagos lány a mellettük lévő asztalnál. Az egyikük mesélt egy viccet, majd odament a lányhoz és elkérte a telefonszámát. Ezután vártak, amíg megjelent egy másik lány, az egyik srác újra mondott egy viccet, de nem ő, hanem az a férfi sétált oda a lányhoz elkérni a telefonszámát, aki nem mesélt viccet. Hatvanszor játszották el ezt a kísérletet.

Mindent egybevetve, a viccet mesélő srác sikeresebb volt. A lányok azért adták meg neki a telefonszámukat, mert vonzó volt és még intelligens is. Mi abszolút egyetértünk az eredményekkel.

BÓNUSZ: Így néz ki a tökéletes férfi a tudósok szerint:

Néhány évvel ezelőtt a tudósok rájöttek, hogy a tökéletes férfinak Brad Pitt orra, Bradley Cooper szemei és George Clooney haja van. Íme, az igazán lenyűgöző férfi ideál. Már-már úgy néz ki, mint a jóképű szomszéd srác, aki menő bulikat tart, hiszen nem járhat bárokba a spórolás és a fokhagymaszaga miatt…

betöltés...