10 jel, ami segít megkülönböztetni a hamis parfümöt az eredetitől

Van, amikor már eleve gyanús a dolog, de néha nehéz eldönteni, hogy csak sikerült jó árat megcsípned, vagy valaki át akar verni. Az ajándékba kapott parfümök származását pedig még nehezebb lehet megállapítani – az alábbi trükkökkel viszont gyorsan kiderül, hogy valódi parfümről van-e szó, vagy csak silány másolatról.

Csomagolóanyag

Figyeld meg a dobozon található celofánt! Ha a parfüm igazi, akkor a celofán minőségén sem spóroltak: erős, vastag csomagolóanyag került a dobozra, ami tökéletesen simul rá. Ha a celofán laza, mozog a dobozon, akkor hamisítvánnyal van dolgod.

Ragasztás

Érdemes egy pillantást vetni a celofán ragasztására is: az igazi parfüm esetében ez gyakorlatilag észrevehetetlen, míg a hamisítványoknál látszik az átfedés, el vannak csúszva az élek, vagy maga a ragasztó is kivehető.

Támaszték

A valódi parfüm nem csak úgy kocog a dobozban, hanem belülről is ki van támasztva, hogy a csomagolás megvédje az üvegcse értékes tartalmát. Ha nincs papírtámaszték a dobozon belül – vagy van, de az nem fehér, hanem szürkés, eltérő színű – jó eséllyel hamisítvánnyal van dolgod.

Címkék és feliratok

Gondolnád, hogy egy olyan apróság, mint a doboz újrahasznosítását mutató nyilacska, szintén árulkodó lehet? Pedig így van! A jobbra mutató nyílnak mindig sötétebbnek kell lennie, mint a balra mutató nyílnak. Ha nem ezt látod, akkor a csomagolás valószínűleg nem hivatalos körülmények között készült.

Design

Szúrd ki, ha valami a szürke zónában mozog! Sok másolatot találhatsz akár a drogériák polcain is, amelyek hasonló elnevezéssel és dizájnnal, de olcsóbb árral csábítanak: alaposan vedd szemügyre, hogy a csomagolás és a név megegyezik-e azzal, amit keresel!

A parfüm színe

A minőségi parfümgyárak nem használnak sok festékanyagot a parfümökhöz, ezért a folyadék színe áttetsző, világos. Ha a parfüm színe sötétebb, erős, akkor jobb nem megbízni benne.

Szimmetria

A parfüm kupakjának mindig tökéletesen szimmetrikusnak kell lennie. Kivétel természetesen ez alól, ha direkt aszimmetrikusra tervezte a dizájner, de ez egyértelműen látszik, nem csak alaposabb megfigyelés után. Ha csak egy részlet van elcsúszva, az nem a koncepció része, hanem a silány utánzat következménye.

Sorozatszám

Az igazi parfümökön a sorozatszám a doboz alján és az üvegen is látszik, nem ráragasztották, hanem nyomták, és természetesen a két számsor meg kell, hogy egyezzen – különben lehet sejteni, hogy baj van.

Az üveg

A valódi parfüm üvege jó minőségű és sima felszínű, nem látszanak rajta durva illesztések vagy törések. A hamisított parfüm ezzel szemben kontúros vagy darabos lehet, esetleg érződik, hogy nem valódi üvegből van.

Nézz utána!

Ha a kezedben van a telefonod, ne felejtsd el csekkolni a dobozon feltüntetett manufaktúra weboldalát! Itt megkeresheted a parfümöt, amit elvileg a kezedben tartasz, és összehasonlíthatod az adatait. A legkisebb eltérés például az összetevőkben vagy a dizájnban alapos ok lehet a gyanakvásra.

betöltés...