A messze élő, 87 éves nagyit napokig nem érték el telefonon. Kisunokájának azonban remek ötlete támad, hogy megtudja jól van-e.

Elképesztően egyszerű, de remek ötlet.

Claire Olsen, a nagymama Palm Floridában, a Matthew hurrikán sújtotta katasztrófa területn él, egyedül. Fia a családjával egy másik szövetségi államban aggódik érte.

„Pénteken beszéltem vele utoljára, azóta nem működik a telefonja, rémálom minden perc” – mondja Claire fia. Felhívtam a helyi rendőrséget, de ott sem értem el senkit. Azon töprengtem, hogyan érhetném el az édesanyámat egy olyan városban, ahol nem ismerek senkit. És akkor a fiamnak, Eric-nek zsenális ötlete támadt.

Azt mondta, hogy egyszerűen csak pizzát kell rendelni a nagyi nevében, és meg kell kérni a futárt, hogy, amikor odaviszi a pizzát és kinyitja a nagyi az ajtót, hívjon fel minket, és adja neki adja át a telefont.

És ami a rendőrségnek nem sikerült ét nap alatt, az a pizzafutárnak sikerült alig egy órán belül.

A terv bevált: a nagyi ugyan furcsállotta, hogy pizzát kapott, de miután beszélt az unokájával – és velünk – jóízűen bekebelezte a pepperónis pizzát, és fantasztikusnak nevezte mind az ételt, mind a felderítési ötletet.

betöltés...