Menekülnek a nyaralók a Balatonról! Nem lehet pihenni

Tegnap elkezdődött a Balaton Sound, aminek köszönhetően sokan bosszankodhatnak.

Nem mindenki örül

A rendezvény fesztiváligazgatója részletes interjúban mesélt az idei rendezvény újításairól, többek között arról is, igyekeznek a zajszintet is csökkenteni. Ezt például folyamatosan ellenőrzik, és nem csak Zamárdiban, hanem a környező régióban is.

Egy telefonos diszpécservonal is működik, ahová be tudnak telefonálni azok, akik hangosnak ítélik meg a zenét. A Balaton Soundnak azonban így is vannak már áldozatai! Az InfoRádió híre szerint a fiatalok fesztiválja már pénzben mérhető károkat is okoz.

Are you here yet??☀️ #sound2018 #balatonsound #festival #beach #balaton

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

Kilométereken át

A tó vize átviszi az elektronikus zene mély tónusú, ritmusos hanghatásait az északi partra.

A szemközti település, Csopak polgármestere, Ambrus Tibor elmondta, elpártolnak tőlük a Sound ideje alatt a pihenni vágyó nyaralók. “Azt tapasztalom, hogy a nyugalmát zavarja az embereknek, mert nem mindenki azért jön a Balatonhoz, hogy hangos zenére szórakozzon. Csopakon sokan mentek el, amikor kezdődött a Sound tavaly-tavalyelőtt.

Már sokan megnézik, hogy mikor kezdődik a rendezvény, és sok nyaralótulajdonos arra az időre időzíti a nyaralását, illetve sokan a Sound időszaka alatt direkt nem is jönnek le Csopakra” – mondta.

betöltés...