Ami itt el van rejtve az valami nagyon fontos dolog. Zseniális megoldás.

Az alábbi képeken úgy tűnik, hogy egy normál kertvárosi környezetet látunk, ám valójában itt rejtegetnek valamit: egy katonai bázist. Burbank a Lockheed Air Terminal (amely jelenleg Bob Hope Airport-ként ismert) jelentős átalakításon esett át a második világháború idején.1942 februárjában, egy japán tengeralattjárót láttak a San Francisco-öbölben. Azután, miután egy másik is megjelent Santa Barbara-nál, az amerikai kormány úgy döntött, hogy védelmet biztosít  a létfontosságú katonai létesítményeknek a Csendes-óceán partján. A Lockheed repülőtéren lévő bázist esetében úgy döntöttek, hogy elrejtik egy óriási lepel alá, hoyg úgy nézzen ki, mint egy kertváros .
Ez igen meggyőző ötletnek bizonyult…

Úgy tűnik, mint egy normális vidéki környék, igaz?

De nem az. Ígí nézett ki az elrejtés előtt a környék. Ez volt a Lockheed repülőtér alapja.

John F Ohmer ezredesnek, az álcázási és félrevezetési technikák szakértőjének volt a feladata, hogy létrehozza a stratégiát Kaliforniában.

Tervezők, festők, művészeti igazgatók, tájszépítő művészek, animátorok, ácsok, világítás szakértők  és Hollywood-i filmstúdiók (a Metro-Goldwyn-Mayer, a Disney Studios, a 20th Century Fox, a Paramount, a Universal Pictures) és a többiek segítettek elrejteni ezt a bázist.

A nagy teherbírású hálón, fák és házak vannak.

Ahhoz, hogy fenntartsák a tökéletes álcázást, a hadsereg civil embereket fizetett, hogy normális élet és az aktivitás látszatát keltsék a felszínen. Az emberek lovagoltak és kerékpároztak a háló felett.

A háló megvédte a repülőgépeket, katonákat, és sok ember életét, akik a légibázison éltek.

A levegőből nézve egy normális amerikai környéknek tűnik.

Mielőtt láttam volna ezt, ha valaki azt mondta volna nekem, hogy egy ilyen grandiózus álcázást vittek véghez az USA-ban, bolondnak neveztem volna az illetőt. Mint kiderült nagyot koppantam volna, ez a bonyolult álcázás, nagyszerű trükk volt.

betöltés...