Ez a két lány csodát tett karácsonykor Magyarországon

Két belevaló csaj, Baji Betti és Priger Inez tavaly egy olyan kezdeményezést hívtak életre, ami miatt el tudnánk képzelni nekik pár állami kitüntetést, minden túlzás nélkül.

Az Add tovább közösség egy egyszerű, nemes kis kezdeményezésnek indult, melyben a két lány tavaly azt kérte ismerőseitől, hogy a már nem használt, de jó minőségű játékaikat/ruháikat adományozzák rászoruló gyermekeknek, ők pedig eljuttatják a Hűvösvölgyi gyermekotthonba. Ez az akció “túl jól sikerült”, és az eredetileg 60 gyermek karácsonyát szebbé tevő megmozdulás végül 250 csomagossá nőtte ki magát, és a hűvösvölgyin kívül további otthonok is kaptak az ajándékokból…

2015-ben már úgy lőtték ki a programot, hogy az ország négy különböző pontján elhelyezkedő, összesen 350 gyermek ellátásáért és gondozásáért felelős debreceni, mándoki, pécsi és oroszlányi otthonok lakói számára gyűjtötték az adományokat. Azonban nem egyszerűen “csak” adományokat, de nem ám.

Rengeteg munkát toltak bele a lányok, hogy megvalósulhasson egy nagyon erős program, egy álom: listát írattak minden érintett gyermekkel, így konkrét karácsonyi kívánságokat teljesítettek ezek az igazi angyalok. A gyermekek “megírhatták a jézuskának”, mit szeretnének a fa alá. 350 nehéz körülmények között élő lány és fiú úgy karácsonyozhatott (ajándékok tekintetében), hogy feledtetni tudták velük egy pillanatra a nehéz körülményeiket. Azt kapták, amit kívántak. Volt, aki távirányítós helikoptert, iPodot, Barbie babát, vagy FC Barcelona pólót szeretett volna. És kapott!

A menetrend úgy nézett ki, hogy létrehoztak egy hatalmas excel táblát, mely tartalmazta, melyik otthonból, melyik gyermek, mit szeretne karácsonyra, majd ezt megosztották az ismerősökkel. Az adományozók, ki-ki lehetőségeihez mérten, tudott választani, melyik kívánságot tudja teljesíteni, majd beírta magát egy-egy gyermek ajándéka mellé, vállalva annak megvásárlását.

3 nap alatt összegyűlt a 350 gyermek karácsonyi ajándéka, melyet az adományozók megvásároltak, majd december 13-án, délután, behoztak a budapesti KIOSK-ba. A hely általában elsőként áll oda minden karitatív, jólelkű kezdeményezés mellé, itt sem történt másként, Huberték habozás nélkül biztosították a hely felső szintjét egyfajta logisztikai központként.

Betti és Inez

Az adományozók behozták az ajándékokat a KIOSK-ba, majd egy nagy csapat angyal segítségével minden ajándékot regisztráltak, becsomagoltak, és névre szólóan összekészítettek, hogy az eljuthasson a 4 otthonba. A konkrét, névre szóló ajándékok mellett általános, hétköznapi csomagok is összegyűltek tisztálkodószerekből, társasjátékokból, és egyéb, nélkülözhetetlen (pl. orvosi) eszközökből. Az ajándékok eljuttatásához a Duna Autó biztosított egy kisbuszt, melybe befért a nem kevés ajándék, így másnap útnak is indultak a csomagok az intézményekbe, hogy szenteste ezek a gyermekek is úgy örülhessenek a vágyaik beteljesülésének, mint azok, akik otthon, szeretetben tölthetik az ünnepeket. Lányok, és akik részt vettek ebben a kezdeményezésben: elképesztő dolgot csináltatok, sok erőt és kitartást a jövőben, szükség van rátok egy jobb világért!

betöltés...