3 perc lefekvés előtt: Egyszerű gyakorlatok a karcsúbb lábakért

A fitnesz edzők szerint az edzésben a legfontosabb dolog a kitartás. De legyünk őszinték: mindennap tornázni nem a legizgalmasabb dolog. Könnyebb azonban a helyzet, ha tudod, hogy a gyakorlatok elvégzése nem vesz el sok időt.
Az amerikai hírességek edzője, Tracy Anderson összeállított egy gyakorlatsort, ami segít a sokszor az egyébként vékony embereknek is gondot okozó, lábon és a csípőn lévő zsírlerakódások felszámolásában. Ezekkel a gyakorlatokkal megdolgoztathatod a külső és belső combizmot, és vékonyabbá teheted a lábadat.
A végén pedig az is kiderül, hogyan érezheted a lábad kevésbé duzzadtnak és fáradtnak.

Mit kell tenned, hogy a lábad karcsúbb legyen?

  • Edzés helye: ágy
  • Edzés időtartama: 3 perc
  • Edzés időpontja: ébredés után vagy lefekvés előtt
  • Edzés gyakorisága: mindennap

1. A comb elülső részének formálása

Formálja és megdolgoztatja a comb elülső részét, a hasat és a térdet.

Kiinduló testhelyzet: Feküdj a hátadra, karjaid oldalt a tested mellett. Emeld fel a lábaidat, hogy 90 fokos szöget zárjanak be a testeddel. Ne hajlítsd be a térdeidet. A lábujjaid felfelé nézzenek. A térdeidet egymás után hajlítsd be, majd térj vissza a kiinduló testhelyzetbe. Térdeid legyenek egymás mellett, combod elülső részét pedig feszítsd meg.

Ismétlés: 10-szer mindkét lábon.

Innen tudhatod, hogy jól csináltad: Melegséget érzel az izmaidban.

Fontos: A kiinduló testhelyzetben a térdeid a lehető legegyenesebbek legyenek.

2. A comb hátsó részének formálása

Formálja és megmozgatja a comb elülső és hátsó részét, a térdet és a hasat. A gyakorlat két részből áll.

1. rész

Kiinduló testhelyzet: Feküdj a hátadra, lábaidat emeld fel, a lábujjak a tested felé nézzenek. A térdek legyenek szorosan egymás mellett, egymás után hajlítsd be őket. Fontos, hogy a lábujjaidat mindig a tested felé húzd, a sarkaid pedig érintsék a fenekedet.

Ismétlés: 10-szer mindkét lábon.

2. rész

Kiinduló testhelyzet: Feküdj a hátadra, lábaidat emeld fel, térdeidet kissé hajlítsd be. Lendítsd egyszerre mindkét lábadat, közben emeld fel a fenekedet a talajról és a lábad felső részét feszítsd meg.

Ismétlés: 20-szor.

Innen tudhatod, hogy jól csináltad: A hátsó combizmokban érzed a feszülést, és enyhe égő érzést tapasztalsz.

3. A comb belső részének formálása

A comb felső részét, a hasat és a feneket dolgozza meg és formálja.

Kiinduló testhelyzet: Feküdj a hátadra, a lábaidat emeld fel, és a jobb lábat keresztezd a ballal. Mindkét lábat feszítsd meg, és nyomd őket egymáshoz. Hajlítsd be a lábaidat, hogy kifelé nézzenek, mintha pliét csinálnál. Majd térj vissza a kiinduló testhelyzetbe.

Fontos: A lábaid mindvégig legyenek megfeszítve és egymáshoz nyomva.

Ismétlés: 10-szer úgy, hogy a jobb láb van felül. 10-szer úgy, hogy a bal láb van felül.

Innen tudhatod, hogy jól csináltad: Érzed a nyomást a lábaidban.

BÓNUSZ

A gyakorlatok egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon hasznos lehet azok számára, akik duzzadt lábaktól és visszerektől szenvednek.

De van egyéb módja is annak, hogy megszabadulj a duzzadástól, a fájdalomtól és a fáradtság érzésétől a lábakban, ha azokat az egészségtelen életmód – például az ülő munka, a rossz cipő vagy fizikai aktivitás -, nem pedig betegség okozza.

A szakértők a következő 3 szabály betartását javasolják:

  1. Sétálj! Talán furcsán hangzik, de minél többet sétálsz, a lábaid annál kevésbé lesznek duzzadtak, és annál kevésbé fognak fájni. Ehhez a legfontosabb a kényelmes cipő. A javasolt mennyiség heti 3-szor 30-60 perc séta. Hogy fokozd a vérkeringést, 2 óránként sétálj 10 percet.
  2. Edzd a bokáidat! Amikor csak eszedbe jut, végezz 20-30 bokahajlítást, a lábujjaidat húzd a tested felé, majd az ellenkező irányba. Ez a gyakorlat javítja a vérkeringést, és segít a felgyűlt folyadék eltávolításában.
  3. Ha szeretsz mozogni, vízi aerobikozz vagy ússz! A vízben végzett mozgással javíthatod a vér- és a nyirokkeringést a végtagokban.
betöltés...