A magnéziumhiány tünetei! Ezt kell tenned, hogy elmúljanak a problémák!

Gyakran vagy fáradt, ideges és zavart? A gondot a kevés magnézium okozhatja, mert enélkül az ásványi anyag nélkül az idegrendszer, valamint az izomzat is nehezebben működik, pszichés zavarokat, kimerültséget tapasztalhatsz.

Fáradtság, kimerültség

Ha úgy érzed, hogy egyre nehezebben tudsz felkelni, munkába indulni, és a stressz is a szokásosnál jobban megvisel, akkor szinte biztos, hogy magnézium-hiányban szenvedsz. A magnézium az a nyomelem, amely erőt ad a szervezetnek, főként ha megterhelő fizikai, vagy szellemi munkát végzel.

Ingerlékenység

A magnéziumnak nyugtató hatása van, stabilizálja az idegrendszert, mérsékli a hangulatingadozásokat. De ha valaki nem rendelkezik elég magnéziummal, akkor könnyebben kiborulhat, ingerlékenyebbé, idegesebbé válik és kevésbé tud uralkodni önmagán.

Izomgörcsök

Ha nem jut elegendő magnéziumhoz a szervezete, akkor gyakrabban alakulhatnak ki izomgörcsök, izomrángások. Ahhoz, hogy ezek a tünetek elmúljanak, vegyél be magnézium tablettát.

Csontritkulás

Ez a betegség főként a nőket érinti, akik már betöltötték az 50. életkorukat. A probléma kialakulásához nem csak a magnéziumhiány, hanem a kevés kalcium, a D- és K-vitamin is hozzájárul.

Asztmás rohamok, heves szívdobogás

A kevés magnézium rossz hatással lehet a szívizomra, valamint a tüdőre is, így kialakulhatnak légzési, asztmás rohamok és heves szívdobogás is jelentkezhet.

Élelmiszerek, amelyek magnéziumot tartalmaznak!

  • mandula
  • tökmag, lenmag, chia mag
  • fekete csokoládé
  • kakaó
  • mogyoró
  • zab
betöltés...