Így előzhetjük meg, hogy futás közben vízhólyag képződjön a lábunkon

A futást nevezhetnénk “népbetegségnek” is, szerencsére egyre több ember kezdi el ezt az igencsak egészséges és hasznos sportágat. Ha egyszer belejövünk, különösebb megerőltetés nélkül hódolhatunk szenvedélyünknek. Azonban még a legyakorlottabbakkal is előfordul, főleg új cipő vásárlása esetén, hogy felsérti a cipő a lábukat.

Az alábbi trükk megtanulása életmentő lehet. Próbáljuk ki, és elkerülhetjük a leginkább a sarkon képződő víz- vagy vérhólyagot!

A sportolásra kifejlesztett cipők felső részénél létezik még egy nagyon pici lyuk, amit általában figyelmen kívül hagyunk. Na, ez az, amit most jó, ha kihasználunk. A cipőfűző végét a videón látott módon fűzzük be kívülről befelé abba a legutolsó apró lyukba is.

Hagyjunk egy hurkot, majd az ellentétes fűző végét húzzuk át a hurkon. Ezután kössük jó szoros csokorra. Így sokkal jobban tartja a bokát, hiszen a cipő teljesen illeszkedik a láb hátsó részére, és lépéskor nem lötyög benne.

Fontos az is, hogy pamutzoknit viseljünk, hiszen a szintetikus anyagokból készültekben, hamarabb beleizzad a lábunk. Sőt még egy kevés hintőport is tehetünk a lábunkra, mielőtt felhúznánk a zoknit.

betöltés...