Elképesztő, de már két és fél éves az agy nélkül született kisfiú! Így néz ki most!

“Vannak kimondottan nehéz napok, de még mindig itt van velünk, és csak ez számít!” – meséli Britanny Buell a kis Jaxon édesanyja, aki két és fél életévével csoda számba megy, hiszen agyának csak 20 százaléka fejlődött ki magzati korában.

A kis Jaxonnak nem csak az agya, hanem koponyájának jelentős része is hiányzik egy ritka betegségnek, az anencepháliának köszönhetően.

Már Brittany terhessége alatt fény derült a betegségre az egyik ultrahang alkalmával, és figyelmeztették, ezek a babák sosem élnek pár napnál tovább, ha egyáltalán élve születnek és abortuszt javasoltak az édesanyának,megkímélve őket és legfőképpen a születendő babát is a szenvedéstől. Nagy volt az esély, hogy halva születhet és még ha életben is marad biztosak voltak benne, hogy se látni, se hallani se érezni nem lesz majd képes.

Brittany és az édesapa Brandon azonban mélyen katolikus emberek, akik amellett döntöttek, hogy végigcsinálják. A kis Jaxon pedig már két és fél éves és a szülők elmondása alapján rengeteget mosolyog.

“Vannak napok, amikor megszakad a szívünk, ahogy végig kell néznünk, hogy milyen megpróbáltatásokon kell keresztül mennie, de ahogy reagál ránk, az egészen elképesztő”.

Nyolc különböző orvos látja el a kis Jaxon-t, akit minden hangosabb zaj miatt rohamok kínoznak. De most, hogy idősebb lett, már ki tudja mondani, hogy “apa” vagy “anya”, de már azt is mondogatja, hogy “szeretlek”.

A kisfiú kedvenc játékait is felismeri, és most tanulja hogyan kell megfogni és megtartani dolgokat. Rendszeres masszázs mellett tudja csak elengedni izmait, ugyanis agya csak a feszítés parancsot képes kiadni.

Édesanyja folyamatosan mellette van, az apa pedig a helyi keresztény rádióban dolgozik, hogy eltarthassa a családot és fizetni tudják a rengeteg kezelést, amin át kell esnie a kisfiúnak.

Egy éves korában képet tettek közzé kisfiúknak létrehozott közösségi oldalon, ami nagy vihart kavart az internetezők körében: sokan halálosan megfenyegették a szülőket, mert szerintük kínozzák a gyereket azzal, hogy szándékosan életben tartják és hagyják szenvedni. Ők viszont boldogok és Isten ajándékának tartják fiúkat, bármennyire is nehéz a helyzetük.

Te mit gondolsz? Élnie kell, vagy a szenvedések miatt el kellett volna édesanyjának vetetni?

Mindenesetre a várakozásokra mindenképpen rácáfolt, nem adta fel, és immáron 2,5 éve, hogy megszületett.

Sok erőt kívánunk!

betöltés...