Megvan a dátum! Ekkor törlik el végleg az óraátállítást

Döntöttek.

Egy kérdésben még nem született döntés, de az időpont már megvan.

2019 októberétől az Európai Unió mindenhol eltörli az évenként kétszeri óraátállítást,

jövő ilyenkor így már nem kell átállítani majd az órákat téli időszámításra – írja a Reuters az Európai Bizottság közleménye alapján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🌞🕰Διαβούλευση για τη θερινή ώρα: Το 84\% θέλει να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας στην Ευρώπη. Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπονήσει νομοθετική πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. http://bit.ly/2LHI0Gt 🌞🕰84\% of respondents to the Commission’s Summertime Consultation are in favour of putting an end to the bi-annual clock change. The European Commission will now prepare a legislative proposal to the European Parliament and the Council https://bit.ly/2wymDBP #clockchange #summertime #daylightsaving

EP in Cyprus (@epcyprus) által megosztott bejegyzés,

Azt azonban a tagállamok dönthetik el, hogy a nyári, vagy a téli időszámítást választják véglegesen. Utoljára így jövő tavasszal, 2019. március 31-én lenne óraátállítás, ezt követően októberben már csak azok az államok állítanák át az óráikat, akik a téli időszámítást szeretnék állandósítani.

A döntés hátterében az áll, hogy a bizottság szerint az óraátállítás idejétmúlttá vált. Elenyésző energiát lehet vele megtakarítani, ugyanakkor komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Nemrég egy európai konzultáció során 4,6 millió embert kérdeztek meg róla, és több mint 80 \%-a az eltörlése mellett szavazott.

betöltés...