Egy sérült férfi jócselekedete hatalmas pozitív reakciót váltott ki, beindítva a pillangóhatást! Nézd meg mi lett tettének következménye

Az amiotrófiás laterálszklerózisban, vagy röviden ALS-ben szenvedő 43 éves Chris Rosati nagy rajongója a pillangóhatásnak, amit sokszor túlzóan és eléggé pontatlanul úgy foglalnak össze, hogy egy törékeny pillangó egyetlen szárnycsapása akár képes egy messzi földrészen, tornádót is előidézni. Chris ezt az elméletet szerette volna tesztelni, mégpedig a jócselekedetek szintjén.

Szülővárosában, egy kis étteremben került sor a „kísérletre”. Chris vacsorázni indult, és mialatt étkezett, két kislányra lett figyelmes, akik a szomszéd asztalnál ültek. Chris odament hozzájuk és fejenként 50 dollárt adott, azzal a feltétellel, hogy a pénzt valamilyen kedves és jó dologra fordítsák. Majd elváltak útjaik.

Pár nap múlva Chris meg is feledkezett a kísérletéről, egészen addig, míg egy e-mailt nem kapott, ami fotókat is tartalmazott. Az egyik képen egy afrikai kis faluban állnak az emberek, és egy kislány egy olyan feliratot tart a kezében, amelyen az állt: „Köszönjük, hogy terjeszted a kedvességet, köszönjük neked Chris Rosati.” Így tehát működött a pillangóhatás.

Az egyik lányt Kate-nek hívták, és 13 éves volt, a másik, aki szintén ott ült akkor az asztalnál, a húga volt, a 10 éves Anna. A lányok emlékeztek egy szegény Sierra Leone-i falucskára, ahol édesapjuk a békefenntartó hadtesttel segített az ottlakókon. Nemrég a kis faluban sikeresen visszaszorították az Ebola vírust, így a lányok úgy döntöttek elküldik a pénzt az ottélőknek, hogy szervezzenek egy ünnepséget az alkalomból.

Most Chris azt tervezi, hogy több száz darab 50 dollárt oszt szét a gyerekek között, akik jobbá tehetik az életet a földön.

betöltés...