13 újévi babona a nagyvilágból, ami segít(het), hogy valóra váljanak az álmaink

Mindenkinek megvannak a maga ‘praktikái’, amivel egy kis extra löketet adhat magának és szeretteinek az újév alkalmából. Van, aki lencsét rejt a családtagok zsebébe, mások háromszor húzzák meg a sült malac farkát és így tovább. Az alábbiakban nem álltunk meg ennyinél, és egy rögtönzött világutazás keretén belül megmutatjuk, hogy mitől remélik az emberek az újévi szerencsét a világ legkülönbözőbb országaiban.

Spanyolországban 12 szőlőszemet esznek az emberek szilveszter alkalmából. Mind a 12 szőlőszem egy-egy hónapot szimbolizál az előttük álló évből.

Oroszországban egy cetlire írják fel az újévi kívánságaikat, melyet egy pohár pezsgő felett meggyújtanak és hagynak elégni. A pezsgőbe esett hamut aztán pontban éjfélkor megisszák.

Olaszországban az emberek igyekeznek megszabadulni mindentől, ami az óévvel kapcsolatos, ezért szilveszterkor csak és kizárólag új ruhákat hordanak.

Skóciában tűzgyújtással és fáklyás felvonulásokkal köszöntik az újévet és remélik a jószerencsét.

Dél-Koreában az emberek általában nem rendeznek hatalmas ünnepségeket pontban éjfélkor, ám reggel korán kelnek, hogy az újév első felkelő napjának sugaraiban végiggondolhassák kívánságaikat.

Indiában sárkányrepülőre írt kívánságokkal köszöntik az újévet, mert azt remélik tőle, hogy ez segít eljuttatni a kívánságaikat az égiekhez.

Grúziában úgy tartják, hogy az ünnepi asztalnál elmondott kívánságok valóra válnak az újévben.

Peruban az asszonyok egy bottal kergetik az előlük bőrönddel menekülő férfiakat, erről pedig úgy tartják, hogy ha utolérik őket, akkor nagy valószínűséggel össze fognak házasodni az újévben.

New Yorkban az emberek konfettire írhatják a kívánságaikat (a világ minden tájáról, interneten keresztül) melyeket aztán pontban éjfélkor a Times Square-en összegyűlt több millió ember közé szórnak. A kívánságokat Twitteren és Instagrammon keresztül lehet leadni a #ConfettiWish hashtaget használva.

Bulgáriában az emberek éjfélt követően három teljes percre lekapcsolják a villanyt, mely idő alatt szabadon megcsókolhatják a számukra legkedvesebb személyt. A sötétség pedig örökre megtartja nekik ezt a titkot.

Angliában úgy tartják, hogy a szerelmesek vágya valóra válik, ha szilveszterkor a fagyöngy alatt csókolóznak.

Franciaországban annak a személynek a kívánságai fognak teljesülni, aki megtalálja a tortába sütött babszemet.

Brazíliában egy papírra írják fel a kívánságaikat, melyekből aztán hajót hajtogatnak és egy gyertyával vagy mécsessel vízre bocsájtanak, hogy minél messzebbre juthassanak a kívánságok.

betöltés...