Magyarok ezrei rettegnek attól a betegségtől, amire most megtalálták a gyógymódot

Hamarosan piacra kerülhet a Lyme-kór kezelésére szolgáló vakcina!

Úgy tűnik egy francia gyógyszergyártó cég, megtalálta a megfelelő szérumot a rettegett Lyme-kór kezelésére. A Valneva cég, már el is végezte első kísérleteit páciensein, és úgy ítéli meg, hogy a kór kezelése ez által 96\%-ban megvalósulhat.

A Lyme-kór vagy borreliózis olyan betegség, amelyet Borrelia Burgdorferi-baktériumok által fertőzött kullancsok terjesztenek. Bár a kullancsok alig 5\%-a fertőzött a világon, az emberek nagy többsége mégis csak úgy hajlandó kimenni a természetbe, hogyha előtte krémet, vagy sprayt használ a nemkívánatos élősködők távoltartására.

Ez ügyben tett nagy lépést tehát a francia gyógyszergyártó cég, melynek kifejlesztett vakcinája semlegesíti az élősködő által okozott fertőzést az emberi testben – írja a Daily Mail. A cég kész piacra dobni öt éven belül az új terméket, miután az emberi teszteken is túl vannak, és az esetek többségében, 96\%-ban gyógyulást érnek el.

A vakcina beadása után, a beteg immunrendszere megerősödik, és ezáltal képes azon antitestek termelésére, melyek szükségesek a fertőzést okozó baktérium elpusztítására. A jelen pillanatban alkalmazott gyógymód csak megelőző, védő szerepet tölt be a kullancscsípést szenvedett betegeknél.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy kullancscsípés elszenvedése esetén, ne próbáljuk meg otthoni praktikákkal eltávolítani az élősködőt, hanem azonnal forduljunk orvoshoz vele. Ezzel ellentétben Nyugat-Európa országainak polgárait, rövid képzéseken felkészítik arra, hogyan távolítsák el saját maguk a kullancsot testükből, és csak akkor jelentkezzenek orvosnál, ha gyulladást észlelnek a csípés helyén.

betöltés...