Nézd meg, mi történik, ha ezt a pontot masszírozod 45 másodpercig

A kínai orvoslás egyik alapvető módszere az akupunktúra, akupresszúra. Évezredek óta alkalmazzák hatékonyan a betegségek gyógyítására, a testen levő megfelelő pontok masszírozását, nyomkodását. Több, mint 400 ilyen pont található a testünkön, tanuljuk meg a legfontosabbakat, annak érdekében, hogy enyhíteni tudjuk problémáinkat.

12 fő meridián található a testünkön, melyben az életenergia, vagyis a csi áramlik. A meridiánok bizonyos testrészeinkhez, szerveinkhez kapcsolódnak, így ezek harmonizálása által lehetségessé válik a gyógyulási folyamat.

Hatékonyan enyhíthetjük a fájdalmakat, a feszültséget, serkenthetjük a vérkeringést, és szabályozzuk a hormonális rendszer működését is, ha a megfelelő pontokat masszírozzuk. A helyes kezelés néhány másodperctől pár percig terjedő ideig tart, nem szabad túlzásba vinni a masszírozást, nyomkodást. A terápia közben lélegezzünk mélyeket, így hatékonyabb lesz a kezelés.

A “harmadik szem” pont a két szemünk között a homlokunkon található, ennek masszírozásával enyhíthetjük a feszültséget, a stresszt, a fejfájást.

Próbáljuk ki, nagyon kellemes érzés, szinte alig kezdjük el masszírozni, és máris enyhül a feszültség, szorongás. Masszírozásával csökkenthetjük az arcüregi problémákat, de serkenti a memóriát is, megnyugtatja az elfáradt, kimerült szemet.

A maximális hatás érdekében csukjuk le a szemünk, lélegezzünk mélyeket, és közben a mutatóujjunk segítségével masszírozzuk ezt a pontot 45 másodpercig. Pihenjünk 1 percet, majd, ha a probléma nem szűnt meg, ismételjük meg még egyszer. Ha feszültnek, vagy fáradtnak érezzük magunk, alkalmazzuk ezt a nagyon hatékony módszert.

betöltés...