Ez a férfi 10 ezer csecsemőt temetett el, akiket anyjuk nem akart megszülni. Ez után hihetetlen dolgot tett

Tong Phuoc Phuc igazi hős, aki tudja, mi az igazi szeretet. A vietnámi férfi az elmúlt 15 évben több mint 100 gyerek életét mentette meg. Szívszorító története 2001-ben kezdődött, amikor a felesége megszülte gyermeküket volt. Amikor meglátogatta őket a kórházban, feltűnt neki, hogy az egyik szobába várandós nők lépnek be, majd kis idő múlva csecsemő nélkül jönnek ki.

Nem volt nehéz kitalálni, mi történik abban a helyiségben: abortusz. Amikor Tong erre rájött, mérhetetlen fájdalom töltötte el a szívét, nem értette, hogyan vetethetik el gyermeküket asszonyok. Kérelmezte, hogy a kórház adja ki neki a halott csecsemőket, mert szeretné őket méltó helyen eltemetni, szeretné nekik megadni a végső tisztességet.

Megtakarított pénzéből vásárolt egy telket a hegyekben. Ennél idillibb helyet nem is találhatott volna. A hosszú évek során több mint 10000 abortált csecsemő temetett el ide, és lassan rájött, ő nem eltemetni szeretné ezeket a babákat, hanem megmenteni őket.

Elkezdte adoptálni azokat a gyerekeket, akiket édesanyjuk nem akart megszülni. Az önzetlen férfi híre gyorsan terjedt, egyre több olyan anya kérte a segítségét, akik nem tudott gondoskodni gyermekéről. Tong befogadja a gyerekeket, apjukként gondoskodik róluk addig, amíg egy nap anyjuk képes lesz megfelelő életkörülményeket biztosítani számukra.

A temetőkert mellett épült egy gyermekotthon, így vált a telek a gyász és fájdalom színteréből a remény és a jövő színterévé. A különleges nevelőintézetet ma már több mint 100 gyerek nevetése tölti be, és mindegyik Tongot tekint édesapjának. Tong sem nevelőszülőjüknek, hanem igazi apjuknak érzi magát. Bár ennyi gyermek felnevelése herkulesi feladat, a vietnámi férfi senkivel nem cserélne. Egy interjúban így fogalmazott: “Én ezt a munkát fogom végezni az utolsó leheletemig, és másokat is arra bíztatok, hogy segítsenek a hátrányos helyzetű embereknek.”

El tudod képzelni, mennyi szeretet lakozik Tong szívében? Sokat tanulhatunk tőle emberségből, önzetlenségből.

betöltés...