Ezért fogyasszunk minél több barna héjú banánt

Sokan viszolyognak, ha bevásárláskor nem figyeltek oda kellőképpen és néhány túlérett banán is bekerült a kosárba, pedig jó tudni, hogy a már barnás, feketés banán kiválóan hat az egészségre.

A nagyon érett banánokban ugyanis magas az antioxidánsok mértéke, amelyek képesek semlegesíteni a szabad gyökök negatív hatásait. A szabad gyökök károsítják a sejteket és hozzájárulnak az oxidatív stressz kialakulásához, ami a szervezet sejtjeiben a szabad gyökök hatására bekövetkező rossz irányú változást, károsodást jelenti.

A banánnak e mellett számos egyéb jótékony hatása van: ideális kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a banán nem hizlal, hanem ellenkezőleg, segít a fogyásban. Nem tartalmaz zsírt, sem koleszterint, és az emésztést is egyenesbe hozza.

Továbbá erősíti az immunrendszert, mivel tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal és szénhidráttal. Segít a gondolkodásban, javítja a memóriát, a benne lévő magnézium és B-vitamin oldja a stresszt, egyensúlyban tartja a savháztartást, valamint elősegíti a nyugodt, mély alvást. Káliumtartalma a szívre van jó hatással, az A-, C-, és E-vitamin pedig a védik a sejteket, nyomelemei pedig lassítják az öregedést.

betöltés...