Természetes megoldások hajhullás ellen, amelyek elképesztően jól működnek!

Szakemberek szerint 50-100 hajszál elvesztése még nem jelent problémát, azonban, ha ez a szám növekszik, vagy foltosodás jelentkezik, akkor érdemes tenni valamit.

Napjainkban a kopaszodás kezd természetes jelenséggé válni, a férfiak nagy százaléka már fiatal korban túlzott hajvesztéssel szembesül. Ennek oka lehet a stresszes, egészségtelen életmód, de más krónikus betegség is állhat a háttérben. Mindenképpen kérjük ki szakember véleményét.

Mutatunk az alábbiakban néhány természetes megoldást.

Tojás

Magas kén-, fehérje- és ásványi anyag tartalma miatt kiváló megoldás lehet a hajhullás orvoslására. Különösen olívaolajjal kombinálva igencsak hatékony. Keverjünk el egy felvert tojásfehérjét egy kanál olívaolajjal, és masszírozzuk bele a fejbőrbe. Hagyjuk rajta állni 15 percig, majd hideg vízzel öblítsük le.

Fokhagyma, vöröshagyma

Kéntartalmuk miatt serkentik a kollagén termelődést, ezért jó hatással vannak a haj növekedésére. 4-5 gerezd szétzúzott fokhgyamát keverjünk el egy kevés kókuszolajjal, melegítsük fel, míg forrni kezd. Majd hagyjuk kissé lehűlni, és masszírozzuk be vele a fejbőrt. Egy héten 2-3 alkalommal használjuk a kénes pakolást.

A hagymából gyümölcscentrifuga segítségével készítsünk levet, majd ezzel kenjük be a fejet. Hagyjuk állni 15 percig, majd öblítsük le.

Kókusz

A kókusztej sok ásványi anyagot, vasat, káliumot, fehérjét, és egészséges zsírokat tartalmaz. Rendszeres használata ellenállóbbá és egészségesebbé varázsolja a hajat. Nagyon hatékony, mivel a gyökerektől a hajvégekig egyenletesen ápol. Egy kevés kókusztejet, keverjünk el egy-két kanál vízzel, és dörzsöljük be vele közvetlenül a problémás területet. Hagyjuk egy éjszakán át rajta, majd másnap reggel mossuk le. Rövid időn belül láthatjuk az eredményt, a haj újra kinő, és egészségessé válik.

Henna

Az ázsiai nők már régóta alkalmazzák a hennát, hiszen egészségessé és fénylővé varázsolja a hajat. Keverjünk el 250 ml mustárolajat 60 gramm hennával, melegítsük fel, majd hűtsük le, és tegyük egy jó záródó üvegbe. Alkalmazzuk rendszeresen. Kenjünk rá a pépből egy keveset a hajra, hagyjuk rajta míg megszárad, majd mossuk le.

Hibiszkusz

A hibiszkusz amellett, hogy erősíti a hajat, megakadályozza a korai őszülést és a korpásodást is. Szerezzünk be két hibiszkusz virágot, tegyük turmixgépbe, és keverjük el egy kevés kókusz- vagy szezámolajjal. Kenjük fel a hajunkra, hagyjuk állni 2-3 órán keresztül, majd öblítsük le.

betöltés...