6 különleges emberi tulajdonság, amit csak nagyon ritkán látni

A genetika a XX. század slágertudománya volt. Szinte minden országban foglalkoztak vele, sokban nem is akármilyen szinten. Minden genetikus vadászott azokra a DNS-ekre, amiknek a gazdái ritka, de az egészséget nem veszélyeztető elváltozásokkal születtek. Mi összegyűjtöttük nektek a leggyakoribb ritkaságokat. Ismertek olyan embert, akinek legalább egy megvan?

1, Heterokrómia – A heterokrómiások szeme egynél több színű. A centrális heterokrómia során legalább az egyik szem egynél több színű, míg a “hagyományos” változatban a két szem színe tér el. Egyes kutyafajoknál, így a husky-knál is előfordul.

2, Photosneezing / fénytüsszentés – Az emberek olyan 20-30\%-a tüsszög, ha hirtelen erős fény éri a szemét. Ha kíváncsi vagy, jellemző-e rád ez, menj be a sötét fürdőszobába pár percre, majd hirtelen gyere ki a fényre. Ez a tulajdonság Európában ritkább, mint máshol és senki nem tudja, miért.

3, A keserű íz érzékelése – Tudtad, hogy az emberek 30\%-a nem érzi a keserű ízeket? Ők azok, akik képesek akár a citromhéjat is megenni. A kutatások szerint a keserű íz érzékelése egy evolúciós folyamat eredménye. A keserű ízt felismerő ember ugyanis képes volt egyes mérgező növényeket érzékelni és elkerülni. Ahol ilyen növények nem voltak jelen, a keserű íz érzékelése nem fejlődött ki

4, Hipermobilitás – A hipermobilis ízületek egy sajátos fejlődés eredményei. Az ízületi szalagok ezeknél az embereknél nagyon nyúlékonyak és a gazdájuk természetesen hajlékonyabb, de gyengébb is, mint az átlag. Egyes országokban a hipermobilitást extrém esetekben műtéttel korrigálják, máshol szentként tisztelik azokat, akik ezzel születtek.

5, Többszínű haj – Vannak emberek, akiknek a haja egy vagy több ponton eltér az alapszínétől. Senki sem tudja, pontosan mi az oka, de ezekre az emberekre jellemző, hogy minél barnább a bőrük, annál szőkébb a hajuk és fordítva. A hajkorona pereme azonban sosem változtatja a színét.

6, Érzékenység a kénszagra – Az emberek 20\%-a nem tudni, miért, de a spárga és a vele rokon ételek elfogyasztása után egy ideig érzékenyebb a kénes illatokra. Még a saját gyomrukból feláramló emésztési gázok illatát is érzik. Az okát jelenleg sem ismerik.

betöltés...