Ez a tűzoltó elaludt az órán. A tanár rendkívül viccesen költötte fel – Fetrengek a nevetéstől!

Ahhoz, hogy valaki tűzoltó legyen, fontos, hogy egy tudatos, felelősségteljes, és rátermett személyiség legyen. És persze elengedhetetlen a gyors reakció is, hiszen emberéletek múlhatnak azon, hogy milyen gyorsan reagál egy adott szituációban.

Hogy jól helytálljon egy bizonyos helyzetben számos stratégiát kell elsajátítson, nem csak gyakorlati, de különböző elméleti órákon is részt kell vegyen. Az alábbi videó egyik igen fontos elméleti órán készült Oroszországban.

Az egész osztály feszülten figyelt a szakoktató tanárra, amikor egyszer csak észrevették, hogy az egyik tanonc elaludt. A padra borulva szép csendesen szundikált. A tanár ahelyett, hogy kiabálni kezdett volna vele, egy kis tréfát eszelt ki. A telefonján lejátszotta a riadó hangját, és mindenkit arra buzdított, hogy játsszák meg, hogy vészhelyzet van. A diákok persze egyből benne voltak egy kis jó mókában.

Úgy tettek, mintha riadó lenne, és mindenki felugrott, hogy minél hamarabb kijusson az osztályteremből. Az elaludt diák is felriadt álmából, és elsőként futott az ajtó fele, hogy meneküljön a vészhelyzetből. A többiek pedig szépen visszaültek a helyükre, és várták a társuk reakcióját. Aztán persze, amikor kiderült, hogy az egész csak egy tréfa volt, mindenki jót nevetett.

A dolognak azonban a viccen túl gyakorlati haszna is volt, hiszen ilyenkor kiderül az is, hogy mennyire gyors a tanulók reakciója vészhelyzet esetén.

https://youtu.be/YgRiyPnangs

betöltés...