Hová tűntek? Így élnek ma a Hélene és a fiúk sztárjai

Lehetett utálni, lehetett rajongani érte, de a Héléne és a fiúk című francia sorozatot lehetetlen volt nem ismernie annak, aki a kilencvenes években volt tinédzser. A néha (gyakran!) idegesítően szerencsétlen karakterek és a jellegzetesen franciásan csücsörítő ajkak látványa mellett azonban maradtak szép emlékek is a párizsi egyetemisták mindennapjait bemutató sorozatból. Ha más nem, akkor a mindig rendezett kollégiumi szobák, a hangulatos garázs, ahol a fiúk a zenekarral próbáltak és a megszokott kávézó, ahol sosem kellett fizetniük a szereplőknek.

Más helyszín nem is nagyon tűnt fel a 280 epizódos ifjúsági sorozatban. Volt viszont ármánykodás, látványos összeveszések, szakítások, eltitkolt szerelmek. A kritikusok az első részek után ízekre szedték a szériát, leginkább azzal vádolták a készítőket, hogy semmilyen valóságos alapja nincs a cselekménynek. És tényleg. Nem voltak szigorlat miatt átvirrasztott éjszakák, a szereplőknek sosem volt gondjuk a lakbér kifizetésével, nem ette ki senki az ebédjüket a közös hűtőből, tanulni se nagyon tanultak.

A mai szemmel nézve elviselhetetlenül gagyi párbeszédeknél csak a színészek voltak gyengébbek, mi akkor is néztük Helene, Joanna, Christian, Nicolá és Laly mindennapi kalandjait. Joggal merül fel a kérdés tehát, hogy hová tűntek a szereplők, mi történt velük az elmúlt több mint húsz esztendőben? Megszerezték egyáltalán a diplomát?

betöltés...