15 érdekes tény Kanadáról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk

Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk azt a szót, hogy Kanada? Juharszirup? Jégkorong? Netán a Banff Nemzeti Park paradicsomba illő világa? Ez csak néhány azok közül, ami miatt egy kanadai ember azt mondhatja magáról, hogy piszkosul szereti a hazáját. Az alábbi listán azonban összegyűjtöttünk még néhány izgalmas érdekességet, mely láttán valószínűleg Te is azt fogod majd kívánni, bárcsak Kanadában élhetnél…

Amikor a kanadaiaknak semmi dolguk sincs, az utcára mennek, hogy felvidítsák az autósokat.

,,Fantasztikus vagy.”

,,A világ jobb, hogy Te létezel!”

A kanadai Nunavut tartomány rendszámtáblája medve alakú.

A kanadaiak imádnak poénkodni, és be kell vallani, hogy nagyon jók is benne.

Egy montreali lakos például úgy döntött, hogy hó-autót készít, majd ráhívja a rendőröket, mondván, hogy tilosban parkol az autó. A közelben tartózkodó rendőr ki is érkezett a helyszínre, majd nagy meglepetés érte, miután rájött, hogy tulajdonképpen szó sincs autóról, tulajdonképpen csak egy megformázott hókupachoz riasztották.

Venezuela és Szaúd-Arábia után Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel a világon.

Egyes jótékonysági szervezetek arra szakosodtak, hogy segítsenek kitakarítani a súlyosan beteg és/vagy idős emberek otthonában.

A kanadai pénz vízálló, köszönhetően annak, hogy nem papírból, hanem műanyagból készül.

A Kanadaiak rendkívül vendégszeretőek. Olyannyira, hogy a kanadai St. Paul településen például egy UFO-leszállópályát és egy játszóteret is építettek, hogy a távoli galaxisból érkező idegenek meleg fogadtatásban részesülhessenek.

A rendőreik is szokatlanul kedvesek. Ez a rendőr például megállt, hogy limonádét vásároljon a háza udvarán italt árusító kislánytól.

A kanadai lakosok olyan rendkívül udvariasak, hogy számos vicces mémet is találhatunk ezzel kapcsolatban, melyet természetesen főként a déli szomszédaik vagyis az Amcsik készítenek róluk előszeretettel.

Kanada egyszer megmentett egy Horvátország méretű erdőt.

A kanadai ,,Nagy medve” erdő olyan hatalmas, hogy a kanadai kormány egész egyszerűen úgy döntött, bűn lenne fakivágással belerondítani ebbe az egyedülálló csodába, ezért 2016-ban megtiltották, hogy fákat vágjanak ki ezen a Horvátország méretű hatalmas területen.

Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau olyan fiatalos és laza, hogy bármikor leülnénk vele meginni egy sört. Valószínűleg ő a világ egyik legbarátságosabb miniszterelnöke.

Kanadában az emberek ott segítik egymást, ahol csak tudják, így az extrém hideg időkben például kabátokat aggatnak a villanyoszlopokra, hogy így segítsék a szegény és/vagy hajléktalan embereket.

Egy újabb példa a kanadai udvariasságra: történt egyszer ugyanis, hogy az egyik fővárosi metróállomáson tönkrement a jegykiadó/kezelő automata, amiért egy teljes napra hivatalosan is ingyenessé tették a metrózást. A Kanadaiakat azonban nem ilyen fából faragták, úgyhogy ettől függetlenül ott hagyták a jegyek árának értékét az elromlott és lezárt automatákon… ?

Kanada olyan gyönyörű, hogy a forgalomfigyelő kamera által készített kép is simán beférne a National Geographic magazinba.

,,Először azt hittem, letolattak, de aztán rájöttem, hogy Kanadában vagyok…”

,,Szép autó.”

betöltés...