Csak egy átlagos nap a metrón, aztán hirtelen… huh!

Borzasztó sok szövegkörnyezetben emlegették a különböző médiumok a földalatti közlekedést mostanság a 4-es metró átadásának köszönhetően. Ezúton mi is csatlakozunk hozzájuk, de mi egészen más oldalról közelítjük meg a témát.

Hihetetlen divatja van az úgynevezett flash mob-nak, amit talán villámcsődületnek vagy rapid összejövetelnek fordíthatnánk. A dolog lényege, hogy egy előre egyeztetett helyszínen hirtelenül megjelenik rengeteg ember, akiket egy konkrét cél vezérelt az adott helyre.

Ez lehet performansz, előadás, de akár tüntetés is, a lényeg, hogy váratlanul és egy adott időpontban legyenek ugyanott jelen. Nos, miután ezt kitárgyaltuk, térjünk rá az alábbi videóra.

Gondold el, hogy egy szokásos reggelen a szokásos utadon mész a munkába. Felszállsz a tömött metróra, amin minden áldott nap ugyanazt a – teszem azt – nyolc megállót mész, mielőtt félálomban kiesel a járműből. Már észre sem veszed, hogy hárman letapossák a lábad, sőt azt sem, hogy felemás zoknit húztál fel otthon. De a mai nap más! Ma ez fogad a tömött metrókocsiban. Mit szólnál hozzá?

forrás

betöltés...