A férfi igaz története, aki mindenét eladta, hogy taníttathassa a fiát

Egy thaiföldi hmong farmer a szüléskor elvesztette a feleségét. Ezek után minden erejét, és pénzét a fia taníttatásába ölte. Miután a fia lediplomázott, azt mondta, az apja a legnagyobb büszkesége.

A hmongok igen szegény, de dolgos emberek a messzi Ázsiában. Nagyon ritka sajnos, hogy közülük bárki is felemelkedjen, tanult és jómódú emberré váljon.

A képen szereplő fiúnak 4 testvére is volt, de mintha szegény farmernek nem lett volna elég csapás, hogy a felesége meghalt a szüléskor, ráadásul az összes többi gyermekét is elvesztette, egyiket a másik után.

Innentől az egész életét annak szentelte, hogy utolsó, életben maradt fia mindent megkaphasson a tanulásához és ahhoz, hogy sikeres lehessen az életben. Minden nap dolgozott és nyomorúságos munkával kereste meg a napi betevőt és a fia jövőjéhez szükséges pénzt.

Ezek a képek akkor készültek, amikor a fiú lediplomázott a chiang rai-i Ratchpatr Egyetemen. Hazament, meglátogatta az édesapját és fényképeket készített az öreggel. A képek alapján nagyszerű tanuló lehetett – a ruháján lévő csíkok arra utalnak, hogy doktorátust szerzett.

Azt mondta, minden sikere között az édesapja a legnagyobb büszkesége. Mostantól már lesz rá lehetősége, hogy ő támogassa édesapját.

betöltés...