15 tipp, amivel percek alatt tisztává varázsolhatod a lakást

A házimunkával akár az egész napot is eltölthetjük. Végzünk az egyik hellyel és rögtön felfedezzük a piszkot valahol máshol a lakásban. Hogy ne kelljen ennyi energiát fektetned a takarításba, a következő tippekkel megkímélheted az idegeidet, és spórolhatsz az időddel, miközben az egész lakás ragyogni fog.
Ha te sem szereted a lakásban szálldogáló port, de annál inkább szeretnéd a hétvégéidet egészen mással tölteni, mint a takarítással, a következő trükkök neked szólnak.

15. Az olaj könnyedén megbirkózik a zsírral

A zsírtól muszáj megszabadulni a konyhában. Talán furcsán hangzik, de a növényi olaj erre kiválóan alkalmas. Tégy belőle néhány cseppet egy papírtörlőre, és töröld át vele a tűzhelyet. Az egész felület pillanatok alatt tiszta lesz.

14. Fényesítsd a felületeket

Hogy minden króm felület ragyogjon, babaolajat csepegtess egy törlőrongyra, és azzal fényesítsd.

13. Vasalótisztítás

A só lehet ebben a segítségedre. Önts sót egy papírtörlőre, kapcsold be a vasalót, és húzd át a són. A szennyeződések el fognak tűnni a vasaló talpáról.

12. Ha partvist használsz, nem kell hajladoznod

A kádat a szokottnál egyszerűbben is kipucolhatod. Használd hozzá a partvist. A tisztítószerből tégy egy keveset a kádba, majd a partvis segítségével oszlasd el. Ez a módszer különösen hasznos az időseknek, akiknek már nehezükre esik a hajolgatás.

11. Wc tisztítása

Hogy időt takaríts meg, tégy tisztítószert a wc-csészébe, majd várj néhány percet, hogy ki tudja fejteni a hatását. Ezután dörzsöld át wc-kefével, hogy minden szennyeződést eltávolíthass.

10. Használj öblítőt a felmosáshoz

A felmosóvízhez önts egy kevés öblítőt, hogy a padló tovább tiszta maradjon.

9. Portörlés kávéfilterrel

Kávéfilterrel letörölheted az összes port a tévéképernyőről vagy a laptop kijelzőjéről. Amellett, hogy eltávolítják a port, nem is karcolják össze ezeket az érzékeny felületeket. Bútoron is használhatod őket.

8. Használj ecsetet

Hogy a legapróbb tárgyat is portalaníthasd, használj egy kisebb méretű festőecsetet, amivel minden apró rést elérhetsz.

7. Újságpapírt a szemetesbe

Béleld ki újságpapírral a szemetes alját. A papír felszívja a folyadékot, a szemetes így száraz és tisztább marad.

6. Felmosáshoz zoknit

A frottírból készült zokni nagyon jól felszívja a piszkot. Húzz egy zoknit a felmosófejre, töröld át vele a padlót, majd mosd ki gépben a zoknit.

5. Ne vesd be az ágyat

Jó hír, hogy jobban teszed, ha nem veted be az ágyat reggelente. Az éjszaka átnedvesedett ágynemű letakarásával csak az atkáknak kedveznél. Ha nem akarsz allergiát, ne vesd be az ágyat.

4. Ne feledkezz meg a bútorfényezésről

Sokak szerint ez felesleges, de jó, ha tudod, hogy a polírozással tovább távol tarthatod a port a felülettől, így kevesebbszer kell majd takarítanod.

3. Fóliázd le a hűtő polcait

Ha lefóliázod a hűtő polcait, nem kell többet a tisztítással bíbelődnöd. Elég, ha egyszerűen kicseréled a fóliát.

2. Ne hagyd nedvesen a csempét a fürdőszobában

Miután lezuhanyoztál, minden nedvességet távolíts el egy ablaklehúzóval a csempékről. Ha ezt rendszeresen megteszed, megkíméled magad a szappan- és vízkőfoltok sikálásától.

1. Erősíts kefét a fúróra

Még a legmakacsabb szennyeződések sem tudnak kifogni rajtad, ha ezt a trükköt alkalmazod. Energiát és időt spórolhatsz vele, az otthonod pedig ragyogni fog.

betöltés...