Tojást tör a bögrébe tett kenyérre, az eredmény az egyik legfinomabb vacsora!

Frappáns, gyors recept következik, amely egyszerű megoldást nyújt, ha közeleg az ebédidő, korog a gyomor, de nincs, amit enni. Ahelyett, hogy rendelnénk valami gyors, de nem túl egészséges kaját, dobjunk össze egy ízletes francia pizzát.

Az alábbi videóban Rebecca megmutatja, hogy miként kell pár perc alatt elkészíteni a menüt, amely sok egészséges zöldséget, tojást és finom olvasztott sajtot tartalmaz. Az is nagy öröm ennél az ételkülönlegességnél, hogy miután elfogyasztottuk, szinte alig marad mosogatnivaló utána.

Hozzávalók:

– egy teáskanál vaj
– egy tojás
– másfél kanál tej
– csipet só és fekete őrölt bors
– két kanál reszelt sajt
– egy kisebb darabokra felkockázott szelet kenyér

Elkészítés:

A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a bögrébe, jöhet bele a tej, a csipet só és a bors. Ezután a zöldségeken a sor, például használhatunk zöldhagymát, spenótot, paradicsomot, bármit, amiből van otthon.

Keverjük el alaposan a hozzávalókat. Ezután tegyük rá a felkockázott kenyeret, amely ha felszívta a tojásos tejet, mehet is a mikróba, ahol három, három és fél perc alatt el is készül. Egy késsel a quiche szélét kissé vágjuk be, hogy könnyebbek kiboríthassuk a tányérra. Következhet a legjobb rész, a falatozás.

Jó étvágyat! Ha tetszik a recept akkor készítsd el és oszd meg barátaiddal is!

betöltés...