8 TÜNET a kezeden, ami elárulja, hogy milyen betegségben szenvedsz!

Tudtad, hogy a kezeid sok mindent elárulhatnak az egészségi állapotodról?

Vess egy pillantást a körmeidre, a tenyeredre, mert az ott látottak sok értékes információt tartalmazhatnak, előrejelezve bizonyos betegségek bekövetkeztét, amelyeket viszont így még időben meg lehet előzni.

Lássuk most azt a bizonyos 8 jelet a kézfejeken!

1. Szívproblémák

Egyes szakemberek szerint kapcsolat van a markolati erő és a szív egészsége között. Azaz, minél gyengébb a szorítása valakinek, annál nagyobb az esélye annak, hogy az illetőnél valamilyen szívprobléma alakul ki.

A fogási erő a biológiai korhoz és az izom erejéhez is kapcsolódik.

2. Fokozott kézizzadás

De nem csak a tenyérben jelenhetnek meg verejtékcseppek, hanem a talpon, a hónalj körül, és a háton. Ez a verejtékmirigyek betegsége, ami ma már gyógyszerek alkalmazásával orvosolható.

3. Ekcéma

A gyakran szárazzá, repedezetté, foltossá váló bőr az Egyesült Államokban minden 10 emberből 3-at érint. Ezt a bőrproblémát gyakran az allergia előfutáraként szokták emlegetni, ezért oda kell figyelni rá, főként gyerekkorban, amennyiben jelentkezik bőrgyógyászhoz kell fordulni, aki a megfelelő kivizsgálás után kiírja a korszerű kezelést.

4. Tápanyag hiány

Ha a körmeid barnás-szürkés színűek, akkor lehetséges, hogy B12-vitamin hiányban szenvedsz. A túlzott kifehéredett körmök a vashiány jelei lehetnek, ha pedig már vöröses színűek, akkor több vitamin is hiányozhat a szervezetből, amilyen az A-, a C-vitamin, valamint a biotin, vagy a cink.

5. Pajzsmirigy problémák

Ha a pajzsmirigy-alulműködésről van szó, akkor gyakran előfordulhat, hogy a tenyerek izzadni kezdenek, és hideggé válnak. Ha meg a pajzsmirigy-túltengésről van szó, akkor a kézfej remegni kezdhet, a bőr vöröses színűre és szárazzá válhat.

6. Parkinson-kór

Ez az idegrendszeri megbetegedés gyakran jár kézremegéssel, beszédnehézséggel és a mozgás korlátozottsággal. Már az első ilyen jeleket komolyan kell venni. Bár a stressz is járhat kézremegéssel, ez azért ideiglenes és hamar elmúlik.

Talán a Parkinson-kór megjelenésének leginkább észlelhető fizikai megnyilvánulása a hüvelykujj és a mutatóujj ismétlődő, ellenőrizhetetlen mozgása.

7. Vérszegénység

Ha valaki gyakran erőtlen, fáradékony, és a kézfejei is szinte mindig hidegek, sápadtak, élettelenek, akkor a probléma mögött a vérszegénység húzódhat. Ilyen esetben érdemes vasban gazdag élelmiszereket, táplálékkiegészítőket fogyasztani.

8. UV-sugárzás

Ha túl sok napsütés, mégpedig ibolyántúli sugárzás éri a kézfej felső felét, akkor idővel barnás foltok alakulnak ki rajta, ezért kell természetes napvédő krémmel védekezni a káros napsugarak ellen. Nemrég több tanulmány is kiderítette, hogy a kémiai anyagokkal készült napvédő krémek rákos megbetegedéseket okozhat.

betöltés...