5+1 érdekesség, amit nem tudtál Hitlerről

Adolf Hitler a világtörténelem egyik legnagyobb különce volt. A korában szokatlan módon például sosem ivott alkoholt és szigorúan vegetáriánus volt. A sok hóbortja mellett számtalan pletykát is terjesztettek róla, például suttogtak a pártjában az unokahúgával folytatott szerelmi viszonyáról vagy az állítólagos zsidó szeretőiről is. Mi összegyűjtöttünk nektek 5 olyan dolgot, amelyek igazoltan a legfurább emberek közé emelik Németország Führerét.

1, Hitler szervezte és irányította a világ első dohányzásellenes kampányát.

2 , Hitler nagy állatbarát volt. Többek között törvényeket hozott az állatokkal való emberséges bánásmódról és rajongásig szerette kutyáját, Blondit is. Olyannyira, hogy amikor a szovjet ágyútűz elérte a bunker környékét, legelőször a kutyának adták be a ciánkapszulát, nehogy a szovjetek kezére kerüljön a gazdája halála után.

3, Könyvét, a Mein Kampfot a megjelenése után minden frissen házasodott német párnak ingyen adták ajándékba.

4, Noha csak egy heréje volt, meg volt róla győződve, hogy a nők rajonganak érte, épp ezért a női szavazókra és szimpatizánsokra való tekintettel az élete végéig sosem nősült meg. A legtöbben a háború végéig nem is ismerték Eva Braun nevét.

5, Imádta a gyerekeket. Több szemtanú is beszámol róla, hogy a gyűléseken rideg és erős hangú Hitler a gyerekeknek rendszeresen grimaszolt és nagyon sok ember hangját volt képes viccesen utánozni.

+1, Hitler megszállottan rajongott az amerikai vadnyugatért és az arról szóló történetekért.

betöltés...