13 briliáns takarítási ötlet, amivel nem csak pénzt, de időt is megspórolhatsz és csillogni-villogni fog az otthonod!

Mindenkinek megvannak a saját jól bevált takarítási szokásai, a tisztítószerei, és törlőrongyai. Azonban, próbáljuk meg egyszer lecserélni a vegyszereinket, és használjunk sokkal természetesebb, de hatékony szereket.

13 olyan praktikát mutatunk, melyeket érdemes megismerni.

1.Vágódeszka

A fa vágódeszkákba nagyon sok baktérium élősködik. Mivel a nedves fa beissza magába az élteldarabkákat, nehezen lehet megtisztítani. Szórjuk meg a nedves felületet sóval, majd dörzsöljük át egy fél citrommal. Majd mossuk le, és szárítsuk ki.

2.Mikróhullámú sütő

Tegyünk egy pohár ecetet a mikróba, és kapcsoljuk be 3 percre. Miután leállt, még hagyjuk becsukott ajtóval gőzölögni az ecetet. Utána töröljük szárazra.

3.Üveg felületek

A sütő, vagy a mikró ajtaját, az üveg asztallapot könnyen megtisztíthatjuk, ha alufóliából gyúrunk egy kisebb golyót, öntünk rá egy kevés mosogatószert, és ezzel töröljük át az üveg felületeket.

4.Króm felületek

A fényes, krómozott csapokat, fogantyúkat könnyen megtisztíthatjuk ha beszórjuk egy kevés szódabikarbónával, és átdörzsöljük egy fél citrommal.

5.Ventilátor

Indítsuk el a ventilátort, és fújjuk be sűrített levegőjű spray-el. Ezután sokkal könnyebb lesz a port letörölni.

6.Töröljük le a falakat

Ezt bármelyik helyiségben alkalmazhatjuk. Oldjunk fel egy kevés direkt fal lemosásához szükséges mosószert egy kevés ecetes vízben, mártsuk bele egy tiszta felmosót, majd csavarjuk ki jól, és töröljük le a falakat.

7. WC

Egy évbe kétszer jó, ha leszereljük a vécécsészét, hogy jobban hozzá tudjunk férni, és mindenütt meg tudjuk tisztítani alaposan. Így nem csak a WC teljes felületét, de a körülötte levő padlót csempét, is jobban fel tudjuk mosni.

8.Zsírfolt

Ha összezsíroztuk a ruháinkat, fogjunk egy darab krétát, alaposan dörzsöljük be vele a zsírfoltot. Hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk ki a megszokott módon.

9.Teniszcipők talpa

Ha kissé megsárgult a talprész, fogjunk egy régi fogkefét, tegyünk rá fogkrémet, és dörzsöljük át a talpat vele.

10. Mosás borssal

A sötét ruhákhoz adagoljunk egy teáskanál fekete borsot. Így jobban megőrzik a színüket, és a textil sem roncsolódik, ellenállóbb lesz.

11.Viasz

Ha lecseppent a gyertya, tegyünk a foltra egy darab újságot, majd helyezzük rá a felmelegített vasalót. Az újság magába szívja a viaszt.

12. Festék

Ha festékfoltos lett a ruhánk, egy borotvapengével óvatosan szedegessük le róla a megszáradt festéket. Ez a módszer a 100\%-os pamut ruhák esetében nem működik.

13.Tojáslikőr

Ha lecseppent a tojáslikőr a szőnyegre, kenjük be egy kevés acetonnal, majd tegyünk rá mosogatószert. Ezután dörzsöljük meg egy ronggyal, míg a folt eltűnik.

betöltés...